Social

#octavian jurma # inchidere scoli #scoli #sarbatori

Octavian Jurma, despre Omicron: "Scolile ar putea incepe online dupa Sarbatori”

Medicul Octavian Jurma trage un semnal de alarma in ceea ce priveste varianta Omicron. Acesta declara ca, dupa Sarbatori, cand oamenii se vor vizita, se vor intalni cu rudele si prietenii, si vor uita de regulile sanitare, riscul ca Omicron sa se raspandeasca alarmant este foarte amre.

 

Facand referire la dezastrul provocat de variante Delta, Octavina Jurma a declarat ca "momentan nu avem motive sa credem ca varianta Omicron a COVID-19 ar fi mai blanda. Daca e pe jumatate mai putin agresiva, dar se raspandeste mai repede, atunci vom avea mai multe decese. Este acest joc intre agresivitate si raspandire".

In plus, expertul a vorbit si despre posibilitatea inchiderii scolilor timp de doua saptamani, dupa Sarbatori, pentru a evita, astfel, transmiterea si, mai ales, raspandirea COVID-19, opinie sustinuta, de altfel, si de alti experti in sanatate publica. 

Ca solutie, pentru o raspandire mai putin accentuata dupa Sarbatori, Octavina Jurma propune, la fel ca multi angajati din sistemul sanitar, ca scolile sa inceapa online timp de o saptamana sau doua.

"Este si concluzia la care am ajuns si eu uitandu-ma la profilul curbei epidemiologice de la inceputul anului, cand am avut un varf. Acest varf nu a putut sa fie un val pentru ca am avut scolile inchise. Inchiderea scolilor a amanat valul cu o luna (...)", a spus Jurma. 

Inchiderea scolilor, poate amana varful valului 5?

 "S-ar putea sa fie impactul mai mic pentru ca oamenii ar putea sa vada daca vorbim de o varianta mai blanda. Momentan nu avem motive sa credem ca ar fi mai blanda (varianta Omicron, fata de varianta Delta - n.r.).

In Anglia, am vazut ca numarul de spitalizari au inceput sa creasca, mai ales in zona Londrei. Acolo, infectarile cu noua varianta sunt deja la aproximativ 40%.

Deci e prematur sa tragem concluzia ca va fi mai putin agresiva. Daca e pe jumatate mai putin agresiva, dar se raspandeste mai repede, vom avea mai multe decese. Este acest joc intre agresivitate si raspandire. De aceea nu avem motive sa ne relaxam. De aceea tot mai multe tari iau masuri de precautie. Macar prima saptamana dupa Sarbatori nu ar fi o problema sa se inceapa online", a declarat Octavian Jurma.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea