Social

#adrian marinescu #semnal de alarma #sarbatori #alerta

Adrian Marinescu: “Dupa sarbatori va fi sigur o crestere a cazurilor”

Medicul infectionist Adrian Marinescu trage un semnal de alarma privind prezenta Omicron in Romania. Medicul avertizeaza ca numarul de cazuri va incepe sa creasca dupa sarbatori, mentionanad ca singura solutie care ne poate feri de virus este vaccinarea.

 

„Ceea ce vedem acum este incheierea valului 4. Sigur ca dupa o perioada linistita de sarbatori va fi si o crestere, in a doua parte a lunii ianuarie”, a avertizat Adrian Marinescu, luni, intr-o declaratie pentru Realitatea PLUS. 

„Nu inseamna ca vor fi cazuri severe, dar trebuie sa fim pregatiti. (Asteptam) o situatie mai buna decat pe cea pe care o preconizam. Este evident ca vor fi probleme in spitale, ca vor ajunge pacienti in Terapie Intensiva. Raman aceleasi probleme in ATI. Ne uitam si vedem varianta Omicron, speram sa fie mai putin agresiva”, a adaugat Adrian Marinescu.

Medicul a vorbit despre faptul ca singura solutie pentru ca tragedis din valul patru sa nu se repete, este vaccinarea.

Cat despre tratamentul pacientilor Covid, internati la ATI, medicul a precizat ca „acum ne confruntam cu un numar mai mic de pacienti, dar la un varf al valului, cu un numar foarte mare de pacienti pe zi in camerele de garda, este foarte greu cu medicamentele. Cum a fost cu Tocilizumab a fost greu, nu numai in Romania, pentru ca cererea, pe tot mapamondul, era uriasa”.

„Ce va fi in valul 5 speram sa fie o imbunatatire si sa nu fie un numar urias de pacienti. Cand numarul e foarte mare , e foarte  greu sa rezolvi o situatie, si de aceea e bine, preventiv, sa nu se ajunga la acest numar mare.

„Cel mai probabil ca vor fi multe cazuri.  Dar trecerea prin boala si vaccinarea vor face diferenta. Vorbim de o tulpina mai putin agresiva. Speram sa avem in 2022 etapa de convietuire (cu virusul - n.red.), cand lucrurile sunt mult mai usor de echilibrat”, a mai spus directorul medical de la „Matei Bals”, Adrian Martinescu, pentru la Realitatea PLUS.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea