Social

Obama, lider detasat la democrati

Hillary Clinton are motive de ingrijorare: Barack Obama, rivalul sau in lupta pentru nominalizarea democrata, o conduce in sondaje, la nivel national, la o diferenta de 20 de procente. Studiul, publicat de revista "Newsweek", scoate in evidenta o alta realitate neplacuta pentru fosta prima doamna: in prezent, peste jumatate dintre democratii chestionati o considera necinstita si nedemna de incredere.

In schimb, pentru Obama lucrurile stau mult mai bine, peste 50% dintre democratii intervievati considerand ca senatorul de Illinois le impartaseste valorile. Acestia cred ca Obama este cel mai in masura sa-i faca fata lui McCain in noiembrie.

Rezultatul alegerilor de maine, din Pennsylvania, i-ar putea convinge si pe superdelegatii indecisi sa se hotarasca pe cine vor sustine la Conventia Democrata din august. Clinton are nevoie de cel putin 65% din voturi in urmatoarele etape ale primarelor pentru a-l ajunge din urma pe Obama, ceea ce este foarte putin probabil sa obtina, potrivit analistilor americani.

In ciuda sondajelor graitoare, Clinton mai spera ca alegatorii il vor sanctiona pe Obama pentru recentele comentarii despre frustarea americanilor din orasele mici, care „se agata" de religie sau de armele de foc, comentarii pentru care a fost acuzat de „elitism".

Campanie din tren

Dupa modelul lui Harry Truman, dar si al altor presedinti, Barack Obama a urcat intr-un tren sambata si a facut campanie in sud-estul Pennsylvaniei. La inceputul lunii, el parcursese statul cu autocarul, oprindu-se la o otelarie, la o fabrica de ciocolata , la una de textile si la numeroase baruri frecventate de muncitori, al caror vot este considerat crucial maine.

Unul dintre artistii cei mai populari in randul acestei categorii sociale , Bruce Springsteen , a anuntat recent ca il sustine pe senatorul de Illinois.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea