Social

UE nu vrea vize USA in schimbul accesului la datele personale

Ministrii de interne ai Uniunii Europene au convenit asupra liniilor generale de urmat in cadrul negocierilor dintre Comisia Europeana si Washington privind eliminarea sistemului de vize. Decizia intervine dupa ce unele state membre UE au decis sa treaca de „linia rosie" impusa de Bruxelles si sa furnizeze datele personale ale pasagerilor la calatoria transatlantica, cerute de SUA.

Statele membre pot accepta masuri care tin de competenta nationala, cum ar fi autorizarea imbarcarii la bord in cursele transatlantice a asa-numitilor  „serifi ai aerului". Insa, potrivit  lui Jacques Barrot, vicepresedintele CE, „nicio negociere noua nu va viza datele personale ale pasagerilor" din avioanele care calatoresc catre SUA.

Cehia, Letonia, Estonia, Lituania, Ungaria,  Slovacia si Malta au provocat dispute ample la Bruxelles prin semnarea unor protocoale bilaterale cu Washington. Surse europene spun ca, daca tarile mentionate continua in demersurile lor bilaterale cu SUA si incalca prevederile comunitare risca sa fie suspendate din aplicarea acordului privind spatiul Schengen , in care au intrat doar de cateva luni.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea