Social

# evacuare elevi #sistem de alarma #scoala bucuresti #elevi #bucuresti

O scoala din Bucuresti, cuprinsa de flacari! Elevii, evacuati de urgenta! Sistemul de alarma nu functiona

Un incediu a a izbucnit la Scoala 54 din Bucuresti. Scoala se afla in reparatii, iar sistemul de alarma in caz de incendii nu functiona. Din fericire insa, nimeni nu a fost ranit, iar elevii au fost evacuati in siguranta.

 

Anuntul a fost facut de viceprimarul Sectorului 3, Lucian Judele, care a mai precizat ca: “Nicio firma ‘declarata castigatoare’ a lucrarilor din Sectorul 3 nu respecta normele minime de siguranta”.

Lucian Judele anunta ca, marti seara, s-a produs un incendiu la Scoala 54 din Sectorul 3.

“De cate apeluri si atentionari mai are nevoie domnul Negoita pentru a intelege odata pentru totdeauna ca varianta in care copiii merg la scoala intr-un santier (si scoala in santier) nu este o varianta de tolerat pentru nici macar o zi in plus? Am avut un incendiu la Scoala 54 din Sectorul 3. Din fericire, personalul scolii a fost prompt si au evacuat scoala intr-un timp record”, a scris viceprimarul pe contul sau de Facebook, revoltat de cele intamplate.

Incendiul a avut loc marti seara, cand elevii erau inca in salile de cursuri. Deoarece senzorii de incendiu erau dezactivati, evacuarea a fost cu atat mai greoaie, explica viceprimarul.

“Am aratat care sunt pericolele la care sunt expusi copiii atunci cand in scoala este un santier. Cei mai multi dintre dumneavoastra ati fost de acord cu mine.

Au existat, insa, si parinti care au spus ca producerea unui incendiu este un scenariu aproape imposibil.

In aceasta seara, realitatea a batut orice statistica, probabilitate si scenariu optimist. Am avut un incendiu la Scoala 54 din Sectorul 3.

Din fericire, personalul scolii a fost prompt si au evacuat scoala intr-un timp record. Felicitari tuturor! Sunt recunoscator si ma inclin in fata dumneavoastra!

Pe perioada lucrarilor din santier, senzorii de fum sunt dezactivati, iar incendiul este descoperit cu intarziere. Aceasta inseamna ca timpul de evacuare pe care il au la dispozitie elevii si profesorii este cu mult redus.

Singurele justificari vehiculate sunt cele legate de lipsa banilor sau a sosirii lor cu intarziere.

Domnule primar, cand vine vorba de prevenirea tragediilor, ar trebui gasiti bani cu prioritate! Nicio suma de bani nu poate sterge cu buretele spaima si groaza prin care au trecut, in aceasta seara, copiii, cadrele didactice si parintii copiilor!

Domnule primar, va atrag din nou atentia ca nicio firma "declarata castigatoare" a lucrarilor din Sectorul 3 nu respecta normele minime de siguranta.

Va exista oare vreo sanctiune pentru firma responsabila cu dezactivarea senzorilor de incendiu de la Scoala 54?

Domnule Robert Negoita, viata si siguranta copiilor si a profesorilor nu sunt negociabile si nu au un pret pe care averea dumneavoastra sau a familiei dumneavoastra sa il poata plati!”, a scris viceprimarul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea