Social

#mina marina #sulina #nava #explozie

O nava a explodat in Sulina dupa ce a lovit o mina marina. 3 persoane in stare grava

O nava de marfa care se afla in Sulina, incarcata cu ciment, a lovit o mina marina. In urma exploziei nava a inceput sa se scufunde. De la bordul acesteia au fost salvate 15 persoane. Trei se afla insa in stare grava.

 

Nava de transport marfa, de mici dimensiuni se afla sub pavilion Togo.  Explozia ar fi afectat sala motoarelor navei. Nava ar fi lovit mina pe canalul Sulina, intre acesta si gura de varsare a bratului in Marea Neagra. In acea zona apa are o adancime foarte mare.

"O nava sub pavilion Togo, ce transporta ciment, a raportat la ora 6:50 o explozie la compartimentul masina si a solicitat abandonul navei. Acesta se afla la aproximativ 7 Mm est de Sulina. Autoritatea Navala Romana, prin intermediul MRCC a solicitat de urgenta asistenta navei ARSVOM SAR Ares si a unei nave apartinand Politiei de Frontiera pentru salvarea celor 12 membri de echipajului. Salvatorii au ajuns imediat la locul incidentului, iar echipajul a fost preluat in siguranta si transportat in Portul Sulina. Nava cargo SEAMA, ce are o lungime de 90m si 14m latime este ancorata in acest moment si se incearca salvarea ei.

Navigatia pe bratul Sulina nu este afectata", a precizat Ministerul Transporturilor, potrivit realitatea.net. 

”Avand in vedere informatiile preliminare, trebuie sa luam in calcul toate posibilitatile si toate variantele. Prima, o defectiune tehnica si o explozie la bordul navei din cauze tehnice, a doua, lovirea unei mine marine si avarierea corpului navei.

Si noi avem o nava a Fortelor Navale care a fost usor avariata de o mina care a venit din zona de razboi.

Nu trebuie sa excludem de dragul analizei si posibilitatea lovirii intentionate a acestei nave, avand in vedere faptul ca Rusia a declarat ca va lovi orice nava comerciala care transporta cereale din Ucraina si care va indrazni sa reia culoarul verde de transport, culoar care a fost agreat initial de Rusia si apoi s-a opus si s-a retras din aceasta initiativa.”, a declarat Radu Tudor, analist militar, pentru antena3.ro.

FOTO: g4media.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea