Social

"Nu suntem lasati sa fim campioni!"

Mircea Lucescu, antrenorul lui Sahtior, spune ca in Ucraina se fac cartile pentru ca Dinamo Kiev sa castige titlul.

Preocupat. Asa l-am regasit ieri pe Mircea Lucescu. Se pregatea pentru returul semifinalei Sahtior – Cernomoret Odessa (in tur 2-1), din Cupa Ucrainei. Tehnicianul a acceptat sa comenteze pentru "Adevarul" finalul de foc din campionatul ex-sovietic, caracterizat chiar de el ca fiind „cel mai tare din ultimii ani".

Victoria de sambata, ob­tinuta de Sahtior pe terenul echipei antrenate de Oleg Protasov , Dnepr, scor 3-1, ii mentine pe "mineri" la doar doua puncte distanta de liderul din Kiev, Dinamo. "Noi avem o restanta , pe care o vom disputa marti impotriva celor de la Zoria Lugansk (n.r. – locul 13 in clasament, formatie care lupta pentru salvarea de la retrogradare ). Fiecare meci din cele care au mai ramas este foarte important pentru noi."

„Ce poate sa faca Ahmetov?"

Lucescu spune insa ca in campionatul ucrainean sunt multe interese indreptate spre rivala din Kiev: "Am inceput sa primim multe cartonase. In ultimele doua meciuri am primit cate o eliminare. Exista riscul sa am lotul decimat acum, pe final de intrecere.

Nu mai spun cate penalty-uri am fi meritat si nu ni s-au acordat. In schimb, impotriva noastra se dicteaza mereu". Antrenorul stie de ce echipa sa este nedreptatita si ca nu poate face nimic, dar admite ca si jucatorii sai au facut greseli: "O echipa este avantajata excesiv, si nu de acum, ci de cativa ani incoace. Nu mai ­este o surpriza ca Igor Surkis, patronul lui Dinamo Kiev, ­este si presedintele federatiei de aici. Este un conflict de interese cum nu se poate mai mare".

Chestionat de ce Rinat Ahmetov nu reactioneaza in vreun fel la aceste probleme, Il Luce a replicat: "Surkis e presedinte al federatiei de 10-15 ani. In plus, Ahmetov are problemele lui. Recunosc insa ca si noi am facut destule greseli, pentru ca ne-am creat ocazii, dar nu am fost capabili sa le finalizam. In mod normal, avem o echipa care poate castiga toate meciurile, dar nu suntem lasati, asta e problema.

Va fi foarte greu acest final de campionat. Niciodata Ucraina nu a avut parte de un asa strans final de campionat". Problema arbitrilor, care pare a fi pus stapanire pe Liga I, se regaseste si in Ucraina.

"In toate finalurile de campionat din Europa sunt astfel de probleme, va spun eu. Sunt mari interese peste tot. Din pacate, si aici se joaca si in alta parte decat pe teren. Si in Spania, Italia sau Germania. Cred ca si in Anglia idem, desi acolo nu sunt asa vizibile, rafinate (rade)."

"Rat este numai cu gandul la plecare"

Mircea Lucescu a comentat si situatia lui Rat. "De fiecare data cand joaca fara concentrare face cate o greseala destul de mare, care duce la pierderea meciului. Gandul lui este permanent la plecare si, din cauza asta, evolueaza slab. Iar daca joaca asa, sunt obligat sa-l scot.

Eu i-am spus sa joace bine meci de meci si sa faca un turneu final foarte bun, pentru ca exista o criza la nivel european de fundasi stanga si vor fi multe echipe care-l vor oferta dupa Euro 2008. Ma bucur ca sambata a jucat excelent la Dnepr, a marcat si un gol. Asta e Rat, un fundas cu multe calitati si valoare. De multe ori, a jucat mai bine la nationala decat la echipa de club."

»In ritmul in care se joaca si se desfasoara lucrurile in Liga I si cu experienta pe care Steaua a acumulat-o in anii trecuti in disputa cu Rapid, tot ei vor castiga campionatul
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea