Social

#ianuarie 2024 #scumpiri 2024 #scumpiri #rusia

Noul an incepe cu scumpiri! Pentru ce produse vei plati mai mult de la 1 ianuarie 2024

A mai ramas putin din acest an, iar romanii au inceput deja pregatirile  pentru sarbatori. Cu toate acestea, desi ar trebui sa ne bucuram de clipe de liniste alaturi de cei dragi, pentru multi, venirea anului 2024 este o sursa in plus de stres, deoarece ne asteapta noi scumpiri de la 1 ianuarie.

 

Incepand de la 1 ianuarie 2024 pe romani ii asteapta un nou val de scumpiri, prin urmare, cresterea pensiilor si a salariilor nu va fi resimtita.

Noi scumpiri de la 1 ianuarie 2024

Reforma fiscala aduce un nou val de scumpiri de la 1 ianuarie. Ne asteapta mariri de taxe, de impozite si preturi mai mari pentru consumatori.

Scumpirile vor fi si la produse, din cauza cresterii TVA-ului. Astfel, TVA-ul pentru dulciuri va creste de la 9 la 19%.

De asemenea, TVA-ul se va majora de la 5 la 9% in cazul rmatoarelor produse sau servicii: livrarea de locuinte sociale, livrarea alimentelor de inalta valoare calitativa, livrarea si instalarea de panouri fotovoltaice, panouri solare termice, pompe de caldura si alte sisteme de incalzire de inalta eficienta, potrivit proiectului de lege privind masurile fiscale si cele de reducere a cheltuielilor bugetare pus in dezbatere publica.

Scumpirile nu se opresc aici, deoarece Guvernul va creste accizele la alcool si tutun.

Astfel, de la 1 ianuarie 2024, romanii vor plati mai mult pe dulciuri (bomboane, prajituri), bauturi cu zahar, bauturi alcoolice, tigari, dar si pentru mesele luate in oras, sau pentru mancarurile comandate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea