Social

#targul de craciun piata constitutiei #targul de craciun #deschidere #concerte #program #targul de craciun capitala

Cand se deschide Targul de Craciun din Bucuresti si ce evenimente sunt pregatite

 

Targurile de Craciun sunt asteptate cu bucurie, an de an, de catre romani. Anul acesta, Targul de Craciun din Piata Constitutiei se deschide pe 30 noiembrie.

Tot aici vor fi organizate si concerte in zilele de 1 Decembrie (Ziua Nationa a Romaniei), Sfantul Nicolae, Ajunul Craciunului, dar si in cele doua zile de Craciun.

In seara de deschidere a targului de Craciun, la ora 18:00, se va aprinde si iluminatul stradal, festiv, din Capitala. 

Targul de Craciun Bucuresti, inscris in reteaua internationala www.christmasmarkets.com., se deschide joi, 30 noiembrie, intrarea fiind libera, anunta Creart.

Organizat de Primaria Capitalei, prin CREART – Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti, in Piata Constitutiei, evenimentul asteapta bucurestenii si turistii pentru experienta Craciunului autentic, pana pe 26 decembrie, cu activitati si atractii dedicate intregii familii.

Bradul inalt de 30 de metri, imbracat in cetina, decoratiunile luminoase, casutele frumos ornate, deliciile traditionale si internationale, activitatile de poveste pregatite pentru toti vizitatorii, concertele de colinde si muzica specifica sarbatorilor, toate vor crea atmosfera magica a Craciunului, chiar in inima orasului.

Targ de mestesug, creatie si produse culinare autohtone

Cele peste 130 de casute de Craciun vor gazdui mestesugari din toate zonele tarii, creatori autentici si producatori locali, care isi vor prezenta arta si traditiile deprinse de-a lungul generatiilor. Vizitatorii vor gasi zilnic inspiratie pentru cadouri si cumparaturi de sezon, de la globuri pictate manual, clopotei din ceramica, coronite impletite si alte decoratiuni si ornamente specifice, la icoane si obiecte din lemn, ii si costume traditionale, jucarii, accesorii, bijuterii, podoabe si cosmetice naturale. Fiecare produs lucrat manual spune o poveste aparte.

Targul ofera, de asemenea, aromele si retetele traditionale: cozonaci, placinte, prajituri si ciocolata de casa, poale-n brau, dulceturi, dar si dulciurile preferate de cei mici: turta dulce, acadele, bomboane si jeleuri. Preparatele nelipsite de pe masa de Craciun vor putea fi degustate in zonele gastronomice special amenajate, alaturi de bauturi calde de sezon. De la delicii romanesti, la specialitati internationale, targul promite o calatorie culinara plina de savoare.

Program artistic

Venind in intampinarea vizitatorilor de toate varstele, cea de-a 16-a editie a Targului de Craciun Bucuresti va avea doua zone dedicate muzicii specifice sarbatorilor. In zona traditionala publicul poate asculta colinde si obiceiuri romanesti, coruri si grupuri de copii, recitaluri ale artistilor instrumentisti, dar si ansambluri ale minoritatilor si comunitatilor nationale, iar cea de-a doua zona va fi animata de mixurile DJ-ului pe ritmurile internationale ale celor mai cunoscute melodii ale sezonului de iarna.

Deschiderea oficiala - 30 noiembrie, Ziua Nationala a Romaniei - 1 Decembrie, Sfantul Nicolae, Ajunul si cele doua zile de Craciun, precum si weekend-urile, vor fi sarbatorite prin concerte sustinute de ansambluri, artisti de renume, trupe indragite, precum si prin activitati speciale, organizate impreuna cu partenerii Targului de Craciun Bucuresti.

Zilele de weekend vor fi rezervate magiei si veseliei, cu o selectie de piese de teatru create pentru cei mici, interpretate pe scena evenimentului, incepand cu ora 12:00. De la povesti clasice, la aventuri si personaje iubite de acestia, spectacolele ii vor purta pe copii in lumi fermecate si pline de surprize.

Activitati pentru copii

Devenita deja o traditie pe care cei mici o recunosc si o iubesc, Casa lui Mos Craciun dezvaluie in detaliu intreaga poveste a simbolului international al acestei sarbatori. Cu o suprafata de peste 100 de metri patrati, decorata si pictata manual, pentru a reda intocmai lumea magica a Mosului, aceasta ii asteapta pe tot parcursul evenimentului, pentru a-si pune in cuvinte, desene si scrisori, cele mai sincere dorinte, in prezenta spiridusilor. In primele saptamani, copiii vor fi intampinati cu ateliere de creatie, pentru a realiza propriile decoratiuni si ornamente. De vineri, 15 decembrie, Mos Craciun soseste si el aici pentru a-i intalni zilnic, a-i asculta si a le povesti, la randul sau, despre toate miracolele Craciunului. In dupa-amiaza Ajunului, Mosul isi va lua sania si va pleca pentru a imparti daruri, sub bradul de Craciun, copiilor din toata lumea.

Caruselul din Piata Constitutiei va deveni, de asemenea, o atractie de neuitat, aducand zambete si distractie. Personajele de iarna, sunetul melodiilor vesele si miscarea lina ii vor purta pe cei mici intr-un univers de basm.

Atractii pentru intreaga familie

Roata panoramica va oferi vizitatorilor o perspectiva unica asupra evenimentului si a orasului, acestia putand admira, de la inaltime, luminile de sarbatoare, casutele ornate festiv si spectaculosul Brad de Craciun, decorat cu stele aurii, ghirlande si mii de globuri.

Pozitionat chiar in centrul Targului de Craciun, trenuletul tematic va reda, totodata, o priveliste captivanta, in cadrul unei calatorii de poveste.

Mascotele si artistii animatori pe picioroange, imbracati in costume fascinante, vor interactiona si se vor fotografia cu publicul, aducand tuturor veselia specifica sarbatorii.

Program

Joi, 30 noiembrie – marti, 26 decembrie 2023

Targul de Craciun Bucuresti va fi deschis zilnic, de luni pana vineri, in intervalul orar 12:00 – 22:00, iar sambata si duminica, intre 10:00 si 22:00. De Ziua Nationala a Romaniei - 1 Decembrie, publicul este asteptat incepand cu ora 10:00, iar in Zilele de Craciun, programul este urmatorul: in 25 decembrie, de la ora 12:00, iar in data de 26 decembrie, incepand de la 10:00. Intrarea este libera.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea