Social

#xe omicron # varianta omicron #omicron

Noua varianta a Omicron, cu 10% mai contagioasa, alerteaza medicii din intreaga lume

Varianta XE a Omicron alerteaza lumea medicala. Sute de cazuri de infectare cu varianta XE au fost depistate in Anglia. Cu toate acestea, expertii au prea putine date despre cat de periculoasa este aceasta varianta.

 

Singurele informatii pe care expertii le au pana in prezent arata ca varanta XE este cea mai transmisibila fata de variantele anterioare.

Momentant, nu se stie daca varianta XE a ajuns in Romania. Momentan, varianta dominanta a omicron din tara noastra este BA.2.

 ”XE este una dintre variantele de recombinare a virusului, care recombina varianta initiala de Omicron si BA.2 . Este o recombinare in interiorul familiei de Omicron.

A atras atentia pentru ca au inceput sa fie identificate cazuri, fiind 1% din cele secventiate in Marea Britanie.

Momentan, este prea devreme pentru a avea destule date despre transmisibilitate, daca are capacitatea sa inlocuiasca BA.2 care este dominanta in Marea Britanie. Nu se stie inca daca da forme grave de boala.

Insa exista o comunicare a OMS referitoare la aceasta varianta recombinata XE despre care se spune ca ar avea o transmisibilitate cu 10% mai mare fata de BA.2 ceea ce ar crea premisele ca aceasta varianta sa inlocuiasca BA.2. Insa nu stim in ce masura ar putea sa infecteze persoanele care s-au infectat cu BA.2, respectiv BA.1. Nu stim in acest moment daca poate sa infecteze persoane care s-au vaccinat cu doua sau trei doze”, a declarat doctorul Marius Geanta, presedintele Centrului pentru Inovatie in Medicina, intr-un interviu pentru Ziare.com.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea