Social

#produse retrase de la raft #oua de ciocolata #romania #salmonella #ciocolata

ALERTA ALIMENTARA! Oua de ciocolata cu Salmonella si in Romania! Mai multe produse retrase de la raft

Cu doar doua saptamani inainte de Paste, cele mai cumparate produse, destinate copiilor, au fost retrase de la raft, deoarece exista suspiciunea ca ar fi contaminate cu Salmonella. Printre acestea se numara oua de ciocolata, dar si alte sortimente de ciocolata.

 

Dupa ce in peste 9 tari au fost inregristrate zeci de cazuri de contaminare cu Salmonella, dintre care peste trei treimi in cazul copiilor, mai multe produse de ciocolata kinder au fost retrase din supermarketurile din Romania.

Miercuri, agentia europeana declara ca investigheaza zeci de cazuri de infectare cu salmonella, care sunt legate de consumul de ciocolata, in cel putin 9 tari din Europa.

"Focarul este caracterizat de o proportie neobisnuit de mare de copii spitalizati, unii dintre ei avand simptome clinice severe, au transmis cei de la Centrul European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor. Grupul italian de produse de cofetarie Ferrero a rechemat miercuri mai multe loturi de oua de ciocolata Kinder Surprise si alte produse de pe rafturile spaniole, dupa masuri similare luate luni in Marea Britanie si Irlanda. Compania Italiana de dulciuri a declarat insa ca niciun produs Kinder lansat pe piata nu a fost testat pozitiv pentru salmonella.

Ferrero incepe sa retraga ciocolata Kinder de la raft si in Romania. Ciocolata este retrasa din magazinele Auchan din cauza suspiciunii de contaminare cu salmonella.”, mentioneaza antena3.ro.

ANSVSA precizeaza printr-un comunicat postat pe site ca mai multe produse Ferrero, destinate sarbatorii pascale, au fost retrase de la raft din magazinele Auchan, deoarece loturile ajunse in acest lant de magazine sunt suspecte de infectare cu salmonella. Este vorbe despre anumite produse Kinder Surprise, Kinder Schoko-Bons, Kinder mini oua, Kinder Happy Moments si Kinder Mix.  

Doar produsele de mai jos, care au ajuns in magazinele Auchan sunt afectate. Cei care le-au achizitionat produsele care au EAN-ul de mai jos sunt rugati sa le returneze la Serviciul Client si vor primi banii inapoi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea