Social

# ajutoare pentru romani # crestere indemnizatii #ajutoare financiare #ajutoare romani

Noi ajutoare de la stat pentru romani! Cine va beneficia de ele

Parlamentarii propun noi ajutoare pentru romani. Este vorba despre propuneri legislative care ar putea intra in vigoare in urmatoarea perioada. Potrivit acestora, se doreste acordarea de ajutoare pentru mai multe categorii de romani, inclusiv pentru cei din mediul privat.

 

Exista insa si o problema. Nu exista resurse financiare pentru acestea si, majoritatea, nu sunt sustinute de Guvern.

Tichete de vacanta pentru toti angajatii din mediul privat

Cu toate acestea, parlamentarii au depus un proiect prin care cer ca toti angajatii din mediul privat sa beneficieze de tichete de vacanta in valoare de 1450 de lei. Adica peste 4,2 milioane de angajati ar urma sa beneficieze de acestea. Impactul bugetar ar fi de 6 miliarde de lei anual.

Ministrul Finantelor a anuntat ca ar putea sustine acceasta idee, cu conditia ca decizia sa fie lasata la latitudinea angajatorului si sa nu fie obligatorii.

Cresterea indemnizatiei pentru mame

O alta propunere prevede cresterea indemnizatiei pentru mame. Potrivit proiectului, cuantumul indemnizatiei lunare este de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului.

De asemenea, proiectul prevede ca cuantumul minim al indemnizatiei lunare sa nu fie mai mic de 60% din salariul minim brut, iar cuantumul maxim al acesteia sa nu depaseasca valoarea de 12.000 lei, adica de 4 ori valoarea salariului minim brut.

Concret, daca vorbim de salariul minim de 3000 de lei, indemnizatia minima ar creste de la 1500 la 1800 de lei.  

TVA redus la gaze si electricitate

Un alt proiect care ar avea impact asupra veniturilor tuturor romanilor, sustinut de USR, prevede scaderea TVA-ului la 5% pentru curentul electric si pentru gaze.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea