Social

#alerta de vreme rea # vremea in weekend #ninsori #ploi #vant puternic

Alerta de vreme rea pentru acest final de saptamana! Ploi, ninsori si vant puternic in toata tara

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis doua avertizari de vreme rea pentru acest weekend. Finalul de saptamana vine cu ploi, ninsori si intensificari ale vantului. Acestea vor afecta intreaga tara. Iata cum va fi vremea la final de saptamana. 

COD GALBEN ploi insemnate cantitativ

In intervalul 10 martie, ora 12:00 – 11 martie, ora 08:00 este in vigoare o atentionare de tip cod galben de ploi insemnate cantitativ, care afecteaza mai multe judete ale tarii.

“In vestul Carpatilor Meridionali vor fi ploi, mai ales sub forma de aversa, ce vor favoriza topirea stratului de zapada. Se vor acumula cantitati de apa de 20...25 l/mp si izolat peste 30 l/mp, iar pe arii restranse se vor semnala descarcari electrice. La altitudini de peste 1800 m, precipitatiile vor fi mixte. 

Nota: averse de ploaie si descarcari electrice vor fi vineri dupa-amiaza si in prima parte a noptii de vineri spre sambata local si in Oltenia.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN intensificari ale vantului, ninsori si viscol la munte

In intervalul 11 martie, ora 08:00 – 12 martie, ora 15:00 intra in vigoare a atentionare de tip cod galben de intensificari ale vantului, ninsori si viscol la munte, care afecteaza intreaga tara. 

“In toate regiunile, vantul va avea local si temporar intensificari, cu viteze de 50..65 km/h si izolat peste 70 km/h. In Maramures, Transilvania, nordul Moldovei si zona deluroasa a Crisanei, mai ales seara si in noaptea de sambata spre duminica (11/12 martie), vor fi precipitatii mixte. La munte vor fi rafale de 70...80 km/h, iar pe creste vor depasi 90....110 km/h, treptat vor predomina ninsorile si va fi viscol.”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti, in acest weekend

Vineri, vremea va fi deosebit de calda, cu o temperatura maxima de 18...20 de grade si o minima de 7...9 grade. Cerul va avea innorari si indeosebi spre seara si noaptea vor fi intervale cu averse si posibil descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat.

Sambata, vremea se va mentine deosebit de calda, maxima urmand a fi de 17...19 grade, dar vantul va avea intensificari temporare cu rafale in general de 50...55 km/h si mai ales in a doua parte a zilei vor fi innorari si probabilitate de ploaie ridicata. In noaptea de sambata spre duminica, cerul va fi variabil, iar minima in scadere fata de intervalul anterior, va fi de 1...3 grade.

Duminica, vremea se va raci, iar valorile termice se vor apropia de normele perioadei, maxima va fi de 11...12 grade. Cerul va fi variabil si vantul va sufla slab si moderat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea