Social

#oras din romania #cel mai mic oras din romania #recensamant #romania

Acesta este cel mai mic oras din Romania! Are mai putini locuitori decat o comuna

Datele provizorii ale recensamantului din 2022 au aratat ca exista un oras din Romania care este foarte mic. Potrivit rezultatelor studiului, numarul de locuitori din acest oras este in scadere. Ba mai mult, exista sate si comune care au mai multi locuitori.

Potrivit datelor recensamantului, cel mai mic oras din Romania este Baile Tusnad. Orasul este situat in partea sudica a depresiunii Ciucului, intre Muntii Harghita si Muntii Bodoc, in cheile Oltului, la o altitudine de 650 de metri.

Potrivit datelor recensamantului orasul are doar 1.372 de locuitori, in scadere fata de 1.641 locuitori cat se aratau la recensamantul din anul 2011.

Potrivit acelorasi date ale recensamantului, se pare ca cele mai multe persoane necesatorite traiesc in judetul Covasna, iar cei mai multi someri in judetul Vaslui. 

Datele afisate pana acum arata ca populatia Romaniei este in scadere. Aceasta este de 19.053.800 de persoane, cu aproximativ 1,1 milioane mai putin decat la recensamantul din 2011.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea