Social

Muncitorii care lucreaza in ger trebuie protejati

Cei care muncesc in aer liber trebuie sa bea ceai fierbinte si sa alterneze perioadele de munca cu cele de stat intr-o incapere in care sa se incalzeasca. Asta pentru ca temperaturile scazute inregistrate pe perioada iernii reprezinta un pericol pentru sanatatea celor care isi desfasoara activitatea afara. In plus potrivit legislatiei din domeniul protectiei muncii, in aceasta perioada angajatorii trebuie sa ia toate masurile pentru evitarea imbolnavirii in randul salariatilor. Ei sunt obligati sa le asigure intre 0,5 si un litru de ceai fierbinte, precum si pauze pentru refacerea capacitatii de termoreglare a organismului. In acest scop, angajatorii trebuie sa le puna la dispozitie spatii fixe sau mobile cu un microclimat corespunzator. In cazul in care aceste conditii nu pot fi indeplinite, sefii impreuna cu reprezentantii salariatilor au la indemana urmatoarele masuri: reducerea duratei zilei de lucru sau intreruperea colectiva a lucrului, cu asigurarea continuitatii activitatii in locurile in care aceasta nu poate fi intrerupta . Masurile respective se stabilesc daca temperaturile scazute se men­tin cel putin doua zile con­secutiv. Prin temperaturi scazute in legislatia romaneasca se intelege o valoare sub –20 de grade Celsius sau mai mult daca acestea sunt insotite de vant intens. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea