Social

#obiceiuri Revelion #bani cash #revelion

Motivul pentru care trebuie sa ai bani cash in buzunar in noaptea de Revelion. Ce patesti daca nu respecti acest obicei

Daca esti o persoana care prefera sa isi tina banii doar pe card fara sa mai aiba cash in portofel trebuie sa stii ca iti trebuie totusi cativa ban in buzunar in noaptea de Revelion. De ce? Motivul pentru care trebuie sa ai bani cash in buzunar in noaptea de Revelion este o superstitie de zeci de ani.

Motivul pentru care trebuie sa ai bani cash in buzunar in noaptea de Revelion

Traditia spune ca in noaptea dintre ani este bine sa avem in buzunar bani cash. Astfel vom atrage norocul si banii multi in anul care urmeaza. Se spune ca in ultima zi din an si in prima zi din urmatorul ani nu e bine sa facem cheltuieli si nici sa aruncam ceva de prin casa.

De asemenea, se spune ca nu e bine sa intri in noul an cu datorii deoarece o vei tine tot asa intregul an.

Traditii si obiceiuri de Revelion

In seara Ajunului de An Nou copiii merg cu Plugusorul din casa in casa. Potrivit traditiei, doar copiii si adolescentii merg cu plugusorul, reprezentand unul dintre cele mai importante colinde de care romanii tin cant in fiecare iarna.

In prima zi a noului an se merge cu Sorcova. Este un obicei foarte vechi, traditional romanesc, fiind un adevarat motiv de bucurie pentru copii. Cei mici merg din casa in casa cu o crenguta de copac sau cu o sorcova facuta dintr-un bat si flori de hartie colorata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea