Social

#reteta antibiotice #antibiotice #conditii #ministerul sanatatii

Ministerul Sanatatii a schimbat legea. Antibioticele se acorda si fara reteta. In ce conditii

Romanii vor putea cumpara, din nou, antibiotice si antifungice fara reteta. Dupa ce comercializarea acestora a fost interzisa pentru cei care nu au reteta, Ministerul Sanatatii si-a schimbat parerea si a dat un nou ordin.

Astfel, romanii vor putea cumpara anumite antibiotice si antifungice fara reteta, insa in doze mici. Mai exact pentru 48 de ore. In plus, medicamentele vr fi acordate doar in baza unei declaratii pe propria raspundere.

Noul ordin a intrat deja in vigoare. In plus, eliberarea dozei de urgenta trebuie urmata de prezentarea pacientului la medic pentru un consul si pentru prescrierea unei retete pentru restul dozelor.

Un ordin al Ministerului Sanatatii, intrat deja in vigoare, stabileste lista medicamentelor si procedura de eliberare a lor. Chiar si asa, eliberarea dozei de urgenta trebuie urmata de prezentarea ulterioara a pacientului la medic pentru consult si obtinerea unei prescriptii adaptate afectiunii sale.

Conform modificarilor recente, tratamentul trebuie sa fie eliberat doar pentru doua zile, adica o doza de urgenta.

Insa, eliberarea antibioticelor si antifungicelor, se va face doar in urma completarii unei declaratii pe proprie raspundere in cadrul careia doritorul declara ca nu a ridicat din nicio alta unitate farmaceutica doza de urgenta aferenta medicamentului respectiv.

Acest lucru va duce, automat, la cresterea timpului de asteptare la chiseurile farmaciilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea