Social

#justitie #fonduri #greva

Ministerul Justitiei neaga posibilul colaps al sistemului penitenciar

Greva japoneza a sindicalistilor din sistemul penitenciar si datoriile inchisorilor nu vor duce la un colaps al sistemului, a asigurat Ministerul Justitiei . 

Datoriile totale din sistemul penitenciar ajung la suma de 112 milioane de lei furnizorii trimit periodic somatii de plata.

"Ce pot sa garantez este ca nu se va ajunge la o situatie de colaps, astfel incat sa se intrerupa furnizarea unui bun sau serviciu pentru penitenciare . Dar este clar ca exista o problema pe care noi o gestionam zilnic. Nu va putea gasi cineva peste noapte o solutie miraculoasa si sa obtina bani", a declarat subsecretarul de stat din cadrul Ministerului Justitiei, Constantin Ragea, citat de Adevarul.

Presedintele Sindicatul National al Lucratorilor de Penitenciare, Stefan Teoroc, reclama oprirea investitiilor in sistem si faptul ca angajatii sunt nevoiti sa faca ore suplimentare neplatite. Salariul mediu lunar al unui angajat este de aproximativ 1.700 de lei, bani platiti pentru o norma insotita de aproximativ 200 de ore suplimentare pe luna.

Sindicatistii din sistemul penitenciar vor picheta, in data de 15 iulie, Ministerul Justitiei si sunt dispusi sa declanseze o greva de avertistmen la sfarsitul lunii, in cazul in care autoritatile le ignora protestele.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea