Social

#parlament #comisie de ancheta #ancheta #audiere #ministru #ridzi

Ridzi a ezitat la raspunsurile adresate de Comisia de ancheta, urmeaza subordonatii acesteia din minister

Monica Iacob Ridzi a iesit “indecis” in urma intalnirii cu membrii Comisiei parlamentare de ancheta carea fost alcatuita pentru cazul sau. La audiere ea a spus ca se considera nevinovata si ca motivul pentru care participa la sedinta Comisiei este acela de a clarifica "toate aspectele legate de activitatile din 2 Mai", desi a venit la intalnire fara nici un document. Astazi, comisia a audiat mai multi subordonati de-ai ministrului.

Ministrul Tineretului si Sportului a declarat in fata colegilor parlamentari ca s-a implicat foarte putin in organizarea manifestarilor ocazionate de Ziua Tineretului si a spus ca in tara noastra va veni si un audit international pentru a cerceta activitatile legate de acele zile.

Ridzi a venit ieri la audieri, cu o intarziere de 5 minute, desi isi aniversa ziua de nastere. Prezenta sa in fata comisiei de ancheta a fost, potrivit Cotidianul, motiv de pariuri intre parlamentari, insa si motiv de discutii aprinse cu privire la legalitatea respectivei comisii, in contextul in care DNA a inceput ancheta judiciara in acest caz.

Discutiile aprinse au continuat si atunci cand la audieri au fost invitati subordonatii ministrului Ridzi din Ministerul Tineretului si Sporturilor, printre care directorul de Achizitii, directorul economic si cel juridic, precum si fostul sef al Autoritatii Nationale de Tineret, Borbely Karoly. 

Ridzi, cea menajata de colegii PD-L-isti, va cere audit intern

Conform Cotidianul, ministrul a evitat sa raspunda punctual la intrebarile adresate de colegii deputati, membri ai PSD, PNL si UDMR, precizand doar ca a semnat contractele care i-au fost prezentate, fara sa le citeasca detaliat. O precizare importanta in legatura cu intalnirea de ieri este cea legata de faptul ca parlamentarii PD-L nu i-au adresat nici o intrebare ministrului. Aceasta a anuntat spre finalul intalnirii ca a ordonat un audit intern pentru a vedea cum s-au cheltuit banii, care va fi efectuat de o companie internationala de renume.

Astazi, activitatea comisiei de ancheta in cazul Ridzi a inceput cu tensiune. Deputatii s-au contrat, principalul conflict fiind intre deputatul PD-L Cristian Boureanu si sefa comisiei, Alina Gorghiu de la PNL. Principala tema a conflictului a fost legalitatea acestei comisii si refuzul sefei acesteia de a-i trimite Procurorului General o adresa prin care sa ceara precizari legate de eventuala declansare a procedurilor prealabile urmaririi penale impotriva ministrului Tineretului si Sportului.

Potrivit Realitatea TV, la audieri au fost chemati mai multi angajati ai Ministerului Tineretului, printre care directorul de Achizitii, directorul economic si cel juridic, precum si fostul sef al Autoritatii Nationale de Tineret, Borbely Karoly.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea