Social

#lege antifumat #medici #fumat #lege #droguri

Medicii despre legea antifumat: "Fumatul e un drog! Legea nu trebuie modificata"

Medicii nu vor ca legea antifumat sa fie modificata. Acesta lege ii protejeaza atat pe fumatori cat si pe cei care nu fumeaza. In cadrul unei conferinte, presedintele Societatii Romane de Cardiologie, Gabriel Tatu Chitoiu a declarat ca legea este permisiva si ca nu trebuie modificata.

"Aceasta lege este buna, protejeaza pe toata lumea, inclusiv pe fumatori de fumatul excesiv. Nu este nevoie de creare de stabilimente speciale pentru fumatori, pentru ca acest lucru le-ar face rau si lor, ajung (n.r. aceste spatii) sa aiba concentratii mari de fum. Cu totii avem interesul sa aparam legea asa cum este ea, nu sa o modificam sa ajungem inapoi cand avem un castig destul de mare. Nu este cea mai dura, dimpotriva, este permisiva", a spus medicul cardiolog, potrivit agerpres.ro.

Mai mult, Gabriel Tatu Chitoiu a afirmat ca exista studii ce arata ca in blocurile in care se afla doua -trei apartamente de fumatori 89% dintre locuintele de nefumatori sunt contaminate cu nicotina.

"Singura modalitate de a asigura protectie majoritatii nefumatoare fata de efectul fumatului pasiv este ca fumatorii sa fumeze in aer liber. (...) Fumatul e un drog si fumatorii au o boala, cel putin, o laringita cronica tabagica sau o bronsita cronica. Fumatul contribuie, ca si factor de deces, la sase din cele opt cauze principale de mortalitate din lume. 90% dintre cei cu cancer pulmonar se imbolnavesc din cauza fumatului. 115 decese sunt atribuite fumatului in fiecare zi in Romania, 42.000 decese pe an. 70% dintre toate infarctele din Romania la pacienti sub 50 de ani sunt cauzate de tutun. in 2012, au fost internati in Romania aproape 2.000.000 de romani din cauza bolilor produse de tutun si s-au cheltuit peste 1,2 miliarde de lei", a adaugat Gabriel Tatu Chitoiu.

Sursa foto: sanatate.bzi.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea