Social

#ISU inviere #ISU Paste #slujba de Inviere reguli #reguli biserici #slujba de Inviere

Patriarhiei nu-i plac lemnul si spatiile mici! Noi reguli la slujba de Inviere!

Tragedia din Colectiv schimba regulile Bisericii pentru Noaptea de inviere! Preotii vor tine slujbele in aer liber in cazul bisericilor din lemn si al celor aflate in renovare! Zilele acestea, pompierii verifica lacasurile de cult si fac instructajul preotilor.

Conform noilor reguli, din nicio biserica nu trebuie sa lipseasca planul de evacuare si extinctoarele care trebuie neaparat sa fie verificate si in termen de valabilitate. Potrivit recomandarilor, pe jos, in timpul slujbelor, nu trebuie sa fie puse covoare si cel puțin o usa trebuie sa fie deschisa.

In plus, Patriarhia cere preotilor care predica la biserci din lemn sa fie atenti ca lacasurile de cult sa nu se supraaglomereze

„Nu se interzice oficierea slujbei in bisericile de lemn. Se solicita insa o atentie sporita anul acesta, mai ales dupa episodul tragic de la Colectiv, in spatii in care se foloseste focul,” a spus Vasile Banescu, purtatorul de cuvânt al Patriarhiei, potrivit digi24.ro.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea