Social

# marius budai #alocatie copii #crestere alocatii #explicatii

Marius Budai, primele explicatii dupa cresterea alocatiilor copiilor cu 12 lei "Nu trebuie sa sustinem parintii apti de munca ce traiesc din acesti bani"

Alocatiile copiilor vor creste incepand din luna ianuarie 2023 cu 12 lei pentru cei cu varsta de peste doi ani. Dupa ce parintii au fost revoltati de cresterea foarte mica a alocatiilor, ministrul Muncii a declarat ca statul nu trebuie sa sustina parintii apti de munca.

 

Marius Budai, actualul ministru al Muncii, a precizat ca alocatiile copiilor vor fi indexate cu rata inflatiei inregistrata in cursul anului anterior. Dupa cum prevede legea. Astfel, nu se adauga majorari suplimentare, iar cresterea este una infima, de doar 12 lei. Astfel, copiii vor beneficia de o alocatie de aproximativ 243 de lei. Cu acesti bani, parintii nu pot asigura nici macar mesele copilul pentru o saptamana.

"Alocatiile vor creste cu rata inflatiei calculata... cu aia care scrie in lege si pe care o cunoastem. 

(...) Este ceea ce facem acum si, pana la urma, eu nu cred ca exista vreo familie in Romania sau nu trebuie sa sustinem noi o familie in Romania care sa aiba parinti apti de munca si sa traiasca doar din alocatia copiilor", a afirmat ministrul Muncii, Marius Budai, potrivit romaniatv.net.

Mai mult, Marius Budai a declarat ca parintii care traiesc doar din alocatiile copiilor trebuie indreptati spre munca.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea