Social

# intoxicatie substanta necunoscuta #alerta medicala #ramnicu valcea #hotel #intoxicatie

Alerta intr-un hotel din Ramnicu Valcea. 17 persoane intoxicate cu o substanta necunoscuta!

O interventie de urgenta a avut loc intr-un hotel din Ramnicu Valcea, dupa ce 17 persoane s-au intoxicat cu o substanta necunoscuta. Totul s-a intamplat noaptea trecuta.

Alerta a fost data la 112 deoarece in interiorul hotelului se simtea un miros intepator si numeroase persoane aveau simptome grave de intoxicatie.

Alarma a fost data in jurul orei 02:00, dupa ce cativa dintre clienti au anuntat ca nu se simt bine.

Toata tragedia s-a produs dupa ce ieri a fost efectuata o dezinsectie in incinta hotelului.  

"Dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta a fost anuntat, la ora 01:56, prin SNUAU 112, de existenta a 17 persoane posibil intoxicate cu o substanta necunoscuta intr-un hotel din Ramnicu Valcea

Au intervenit, de urgenta, urmatoarele forte: 1 autospeciala pentru transport victime multiple, 1 autospeciala cu apa si spuma, 1 SMURD, 1 autospeciala CBRN cu 11 subofiteri de la G.I. Rm Valcea, 1 echipaj IPJ cu 2 lucratori, 1 EMUM si 1 EMUA de la SAJ. Au fost prealertate si alte 3 echipaje SMURD (Govora, Dragasani, Brezoi).

Din cele 21 de persoane afate in hotel: 17 se aflau in locatie si 4 nu au fost prezente in momentul manifestarii situatiei de urgenta.

Trei dintre acestea prezentau simptome mai grave (tuse, ameteli, iritatii oculare si respiratorii). Au fost evaluate medical 5 persoane dintre care doua au fost transportate la UPU Valcea (un barbat de 50 de ani si o femeie de 46 de ani). 

In urma masuratorilor efectuate de echipajul CBRN s-a identificat in camera centralei o concentratie de 16 ppm a unei substante iritante. Aceasta provenea probabil din componenta insecticidului aplicat de un operator economic la ora 13.00 in cursul zilei de 22.11.2022 in incinta hotelului.

Desi in urma discutiilor cu autoritatile municipale s-a avansat solutia relocarii persoanelor cazate in alt resort, dupa ventilarea incaperilor si obtinerea valorilor nule la masuratorile efectuate de echipajul de cercetare CBRN, cele 15 persoane au ales sa ramana pe loc. 

Cele doua persoane transportate la UPU Valcea sunt stabile, constiente, cu efectele simptomelor initiale mult diminuate", se arata intr-un comunicat al ISU Valcea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea