Social

#explozii aeroport Belgia #atac Brucelles #explozii Belgia #atac Belgia

Klaus Iohannis: “Azi e zi neagra”

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj de ingrijorare fata de exploziile care au zguduit capitala Belgiei, declarand ca este vorba despre “o tragedie cutremuratoare pentru Belgia si pentru intreaga Europa”!

“Transmit condoleante si imi exprim intreaga compasiune fata de cei afectati de acest incident, fata de poporul si autoritatile belgiene. Terorismul a ramas, din pacate, in inima Europei. Suntem extrem de ingrijorati de atacurile tot mai dese din ultima vreme si, acum mai mult ca oricând, trebuie sa fim solidari si sa luptam cu toate resursele pentru combaterea acestui flagel”, a scris preşedintele Romaniei pe Facebook.

“Condamnam cu fermitate atacurile teroriste. Azi e zi neagra. Va invit un moment de reculegere”, a spus Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Printre cei 23 de morti si 35 de raniti nu se afla niciun cetatean roman.

“Am luat toate masurile pentru a ne asigura ca cetatenii romani care traiesc in Bruxelles sunt in siguranta. Am avut o discutie cu Ambasadorul Romaniei la Bruxelles, atat Ambasada, cat si Consulatul sunt mobilizate”, a declarat premierul Dacian Ciolos.

MAE a comunicat numerele la care pot suna cetatenii romani:

  • Telefonul mobil de urgenta al sectiei consulare a misiunii diplomatice de la Bruxelles: +32(0)2 344 0854
  • De asemenea, romanii aflati in Belgia si rudele acestora pot suna la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei in Regatul Belgiei: +32 (0)2 347 5338, +32 (0)2 345 0040, +32 (0)2 344 1658

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea