Social

#israel #forte aeriene #romania

Israelul si-ar putea antrena fortele aeriene in Romania

Avioanele de lupta israeliene s-ar putea antrena in spatiul aerian al Romaniei, dupa ce au fost excluse de la un exercitiu care trebuia sa aiba loc in Turcia.

Ministerul israelian al Apararii se gandeste sa reinnoiasca un acord semnat cu Romania, in 2006, care permitea avioanelor de lupta israeliene sa desfasoare antrenamente in Romania. Fortele aeriene israeliene au trimis avioane in Romania in 2007 si intentioneaza sa o faca din nou spre sfarsitul anului, potrivit Jerusalem Post.

Din cauza tensionarii relatiilor, Ankara a refuzat sa mai permita fortelor aeriene israeliene sa desfasoare exercitii in spatiul aerian turc, in cadrul unui exercitiu militar multinational care are loc anual in Turcia si care a inceput luni.

La exercitiul Anatolian Eagle participa forte aeriene din SUA, Italia, Spania, Emiratele Arabe Unite si Turcia. NATO participa cu un avion cu sistem de avertizare si control.

 ( citeste continuarea pe Ziare.com )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea