Social

#inundtii # inundatiile au facut prapad # inundatii in tara

Inundatii in tara! Ploile au facut prapad! Copaci cazuti pe carosabil si case pline de ape

Ploile din ultimele ore au facut prapad in tara. Numeroase gospodarii au fost inundate, iar pompierii au fost chemati pentru a scoate apele din gospodarii. Cele mai afectat este judetul Gorj, unde s-au inregistrat 12 apeluri la 112, in ultimele 6 ore, toate vizand inundatii.

"Pompierii au intervenit cu 4 autospeciale de interventie si 5 motopompe pentru evacuarea apei din 4 gospodarii din satul Bengesti - comuna Bengesti-Ciocadia, sat Mosneni - comuna Farcasesti, sat Stramba Jiu - oras Turceni. Pompierii din cadrul Garzii de Interventie Targu Jiu si Garda de Interventie Hurezani au actionat pentru degajarea a doi copaci cazuti pe suprafata carosabila in satul Pistestii din Deal - comuna Scoarta si pe DJ 675A - comuna Berlesti", se arata intr-un comunicat transmis de ISU Gorj, potrivit dcnews.ro.

Afectate de inundatii au fost si judetele Mehedinti, Hunedoara, Valcea si Caras-Severin.

In judetul Hunedoara, pompierii au intervenit cu o autospeciala si o motopompa transportabila pentru evacuarea apei, in zona pietei agroalimentare din Brad.

De asemenea, drumul judetean (DJ) 706 a fost blocat de aluviuni intre Visca si Tebea.

Si municipiul Resita a fost afectat de ploile masive din ultimele ore, ducand la inundatii pe mai multe strazi ale orasului, fiind afectate locuinte, beciuri, curti si garaje.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Semenic” a fost solicitat sa intervina de urgenta pentru evacuarea apei in Govandari si Calnic.

„Se actioneaza pentru evacuarea apei din mai multe garaje de pe strazile Fagarasului si Godeanu, din hala unui operator economic si din mai multe locuinte, curti si beciuri de pe urmatoarele strazi: Timisoarei, Valea Terovei, Gradistei, Nerganitei, Aleea Trei Ape, Mierlei si Bistra”, informeaza purtatorul de cuvant al ISU „Semenic”, Iulia Rusan.

Pompierii au intervenit pentru indepartarea apelor care au produs ravagii in locuintele oamenilor si in orasul Bocsa.

De asemenea, DN 58B a avut probleme intre Resita si Bocsa, dupa ce mai multi copaci au cazut pe carosabil, blocand traficul.

“Pentru gestionarea situatiilor semnalate au fost alocate forte si mijloace atat din cadrul Detasamentului Resita, cat si din cadrul Detasamentului Caransebes si Sectiei Oravita. Actioneaza urmatoarele forte si mijloace: doua autospeciale pentru stingere, opt motopompe transportabile, o motopompa remorcabila, patru autospeciale de prima interventie si comanda, un autocamion pentru transport materiale de interventie si 16 militari”, a precizat Iulia Rusan, potrivit resita.ro.

De asemenea, furtunile au fact ravagii si in alte zone ale tarii. Numerosi copaci au cazut pe carosabil, iar grindina a dus la distrugerea culturilor.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea