Social

#incaltaminte protectie #protectie #incaltaminte

Incaltamintea de protectie - cea mai buna alegere pentru tine!

Ranile de la picioare reprezinta la ora actuala in jur de 7% din cazurile accidentelor de munca. Este deci indispensabil sa te protejezi cu ajutorul modelelor de incaltaminte de protectie.

 

Practica, ba chiar indispensabila, incaltamintea de protectie este cea care protejeaza picioarele in cazurile incidentelor de la locul de munca.

Cele mai bune modele de incaltaminte de protectie, precum pantofii de lucru cu bombeu sunt indispensabili, chiar obligatorii pentru cei care lucreaza pe santiere, la un service auto sau in depozite. Si nu numai. Sunt destinate atat profesionistilor, cat si amatorilor care au de lucru in jurul casei.

Scopul este limitarea caderilor, alunecarilor, dar si a ranirilor. Incaltamintea de protectie este si cea care contribuie la confortul utilizatorilor.

Purtarea pantofilor de lucru- avantaje

Avand in vedere reglementarile stricte impuse producatorilor de incaltaminte de securitate, acestea ofera mai multe avantaje utilizatorilor.

Protectie la perforare

Purtarea incaltamintei de protectie este esentiala pentru a evita ranile cauzate de perforare sau strapungere. Un muncitor poate fi nevoit intr-adevar sa mearga pe langa obiecte ascutite si perforante, cum ar fi cuiele. Pantofii de lucru sunt echipati cu talpa intermediara antiperforare pentru a proteja talpa piciorului.

Protectie impotriva caderii obiectelor grele si impotriva taieturilor

De asemenea, incaltamintea de protectie urmareste sa protejeze picioarele si degetele de la picioare in cazul caderii obiectelor grele. In special, sunt echipate cu bombeu de aluminiu rezistent care protejeaza impotriva ranilor in cazul in care ceva greu cade pe picioare. Muncitorii care lucreaza cu o drujba, de exemplu, trebuie sa fie echipati corespunzator. Incaltamintea de protectie protejeaza astfel picioarele de riscul taierilor sau a loviturilor.

Protectie contra riscurilor de electrocutare

Socurile electrice si electricitatea statica pot sa cauzeze si ele probleme destul de serioase. De unde si necesitatea unui echipament de protectie, mai ales incaltamintea. Aceasta este cea care va proteja muncitorii datorita faptului ca nu conduce electricitatea. Materialele din care sunt facute unele modele de pantofi de lucru nu lasa electricitatea statica sa se acumuleze in corp.

Protectie contra alunecarilor sau caderilor

Foarte practici, pantofii de lucru protejeaza si contra riscurilor de alunecare si de cadere. Pentru a se optimiza siguranta muncitorilor, unele modele de pantofi de lucru sunt dotate cu talpa anti-derapanta. Modelele cu crampoane mai profunde de exemplu, sunt cea mai buna alegere pentru activitatile outdoor.

Care sunt criteriile de care sa tii cont atunci cand alegi pantofii de lucru?

Incaltamintea de protectie pe care o alegi trebuie sa fie adaptata domeniului in care iti desfasori activitatea si conditiilor de lucru. Trebuie sa fie cea mai confortabila si cea mai durabila. In functie de riscurile prezente la locul de munca, acestea vor fi mai inalte sau mai joase.

Criteriile esentiale de confort sunt lejeritatea pantofului de lucru, dar si buna respirabilitate a materialelor ce il compun. Cei care aleg pantofii de lucru trebuie sa se intrebe cu privire la conditiile climatice care sunt la locul de munca.

Durabilitatea asigura cea mai buna investitie pentru viitor si o relatie de incredere intre cel care munceste si echipamentul sau.

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea