Social

# cutremur puternic in gorj #cutremur Gorj #cutremur puternic

Inca un cutremur puternic in Gorj, in aceasta dimineata!

Activitatea seismica continua in Gorj, unde pana in acest moment s-au inregistrat peste 300 de replici de la seismul din 14 februarie, care a avut 5,7 grade pe scara Richter si care a fost cel mai puternic seism produs vreodata in aceasta zona.

 

Astazi, 17 februarie, la ora 11:11:41 in OLTENIA, GORJ, s-a produs un nou seism puternic. Cutremurul a avut o intensitate de 4,3 grade pe scara Richter si s-a produs la o adancime de 8,7 kilometri.

Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: 106km NV de Craiova, 112km SV de Sibiu, 143km V de Pitesti, 161km SE de Timisoara, 181km SE de Arad, 186km S de Cluj-Napoca, 205km V de Brasov, 210km E de Belgrade, 214km E de Zemun, 221km NE de Nis.

Toate seismele produse in zona sunt cutremure de suprafata, ceea ce inseamna ca au o intensitate mult mai mare decat cele de adancime.

"In urma evenimentelor seismice din ultima perioada, din zona seismica Gorj, Oltenia, INCDFP a trimis specialisti in zona pentru montarea a 3 statii seismice si 5 statii GPS, pentru analize in vederea cercetarilor privind procesul de desfasurare a cutremurelor si efectele produse de acestea. Noile statii seismice pot inregistra cutremure de magnitudine de valoare mica si pe baza inregistrarilor se pot estima pagubele din zona, iar statiile GPS vor inregistra deformarile crustale", a scris Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP) intr-o postare pe Facebook.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea