Social

#bagaj #vacanta #copii

In vacanta cu copiii? Pune in bagajul de calatorie lucrurile necesare lor

Sa pleci cu copiii in vacanta nu inseamna ca zilele tale libere sunt compromise, ci mai degraba trebuie sa te adaptezi situatiei in care te afli. In plus, cu cat acestia sunt mai devreme luati in vacante, mai lungi sau mai scurte, cu atat se vor obisnui cu aceste activitati.

Uite cateva lucruri necesare pe care sa le incluzi in bagajul de calatorie dedicat celor mai mici membrii din familie:

Haine, incaltaminte, accesorii

Incepem cu ce este cel mai important: articolele vestimentare pentru cei mici. Nu de putine ori poate suna complicat pentru tine, dar trebuie sa te gandesti si la acestia. Ei bine, daca te organizezi un pic, ai sa vezi ca nu este chiar atat de greu.

Primul pas pe care trebuie sa il faci este sa verifici starea vremii din destinatia de calatorie aleasa. Totodata, mai tine cont si de faptul ca vremea se poate schimba. In principiu, daca urmezi lista orientativa de mai jos, acoperi principalele nevoi vestimentare ale copiilor:

  • Lenjerie intima si sosete pentru fiecare zi de vacanta. Nu uita de pijamale.
  • Tricouri, pantaloni, bluze sau camasi care se pot combina foarte usor, asadar nu articole vestimentare pretentioase. Chiar daca cei mici se murdaresc mai repede decat adultii, nu exagera mai mult decat este necesar.
  • Hanorac si o geaca adaptata perioadei, ideale si pentru zilele mai racoroase de vara. O pelerina ar putea fi, de asemenea, o alegere inspirata.
  • Incaltaminte adecvata si, bineinteles, o a doua pereche de schimb. De exemplu, o combinatie adidasi si sandale.
  • Accesorii, in functie de situatie: sapca, palarie, bretele, ochelari de soare etc.

Toate cele de mai sus se pot adjusta in functie de destinatia de vacanta si activitatile prevazute: plaja, mini-drumetii, etc.

Produse pentru igiena personala

Cum tu ai nevoie de produse potrivite pentru igiena personala, asa si copiii au nevoie de asta intr-un bagaj de calatorie. Desigur, nu le poti lua pe toate cu tine, insa in bagajul de calatorie nu ar trebui sa lipseasca tooth mousse pentru copii, un gel de dus preferat sau o crema hidratanta pentru pielea lor delicata.

De cele mai multe ori vei avea nevoie si de protectie solara sau un spray anti-tantari. De asemenea, servetele umede vor face minuni in diverse imprejurari. Asigura-le un loc la indemana.

Medicamente esentiale

Nu merge pe ideea ca acum sunt farmacii peste tot, mai ales daca chiar stii ca vei avea nevoie de un produs farmaceutic anume. Asadar, pe langa cateva medicamente de baza, precum paracetamolul sau solutii antidiareice, e bine sa ai la indemana plasturi si betadina, foarte utile in cazul in care cei mici se lovesc. De asemenea, poate au de administrat un tratament antialergic, prescris de medicul pediatru. Pune in bagaj tot ce este esential.

Jucarii si alte jocuri

Doar sa te linistesti in privinta momentelor cand or sa se plictiseasca, probabil te gandesti la faptul ca iti mai trebuie un bagaj pentru jucarii si jocuri. In principiu, plictiseala apare in mijlocul de transport ales, dar poate si dimineata, pana iesiti la plimbare.

Poti alege doua-trei jucarii preferate, o carte cu povesti sau de colorat, respectiv, daca au varsta potrivita, o tableta cu cateva desene animate sau jocuri. In restul timpului, ii poti tine ocupati cu diverse activitati de vacanta, de preferat in aer liber. In acest fel, este foarte probabil ca seara, atunci cand ajungeti la cazare, sa adoarma numaidecat.

Cel mai bine este sa le aloci un troler dedicat lor, respectiv recipiente separate cu diverse lucruri, astfel incat sa stii unde le-ai pus si, totodata, sa ai acces rapid la ele. Daca copilul este mai mare, ii poti pune diverse intrebari cu privire la organizarea bagajului de calatorie, iar in situatia in care are o varsta mai mica, lasa-l sa observe ce presupune asta. Vacanta placuta!

FOTO: shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea