Social

#amenajare baie #baie

Cum schimbi aspectul unei bai cu oglinda potrivita?

Te-ai gandit vreodata cum ar fi viata ta fara oglinda din baie? Exact, ar fi cu totul diferita. Oglinda este un obiect necesar in orice baie, iar in acelasi timp este si un element decorativ deosebit.

Cum alegi oglinda de baie potrivita?

Alegerea unei oglinzi potrivite pentru baia ta nu este una usoara. Trebuie sa ai in vedere foarte multe aspecte si sa fii sigur ca se potriveste designului interior. Iata cateva sfaturi de care sa tii cont atunci cand cumperi oglinda de baie:

  • Dimensiunea oglinzii este foarte importanta pentru armonia baii. Ca sa alegi oglinda potrivita, este necesar sa stii clar care este dimensiunea adecvata baii tale. Astfel, este necesar sa stii ca, in mod ideal, oglinda nu trebuie sa fie mai lata decat lavoarul. De asemenea, in ceea ce priveste inaltimea, nu exista limite. Daca vrei sa iesi din tipare, poti opta chiar si pentru o oglinda pana la tavan.
  • Forma oglinzii este un alt aspect de baza pe care trebuie sa il iei in considerare. Poti alege o oglinda dreptunghiulara, una rotunda sau poti fi mai indraznet si sa optezi pentru o forma neregulata. Daca vrei sa testezi inainte ce forma se potriveste in baia ta, ia o bucata de carton, deseneaza forma si dimensiunea dorita si apoi decupeaza-l. Pune bucata de carton obtinuta in locul in care intentionezi sa pui oglinda si poti vedea daca se asorteaza.
  • Modelul oglinzii trebuie sa se potriveasca decorului. Ai la dispozitie foarte multe modele de oglinzi din care poti alege. Daca ai adoptat un stil minimalist, opteaza pentru o oglinda simpla. Daca ai decorat baia in stil vintage, poti alege o oglinda cu rama.
  • Sursa de lumina este ultimul, dar nu cel din urma aspect de care trebuie sa tii cont. Este foarte important sa ai o sursa de lumina adecvata in baie si mai ales la oglinda. Ca sa rezolvi aceasta problema, poti cumpara o oglinda cu led si te vei bucura de un ambient perfect.

Idei de design interior pentru bai

Daca vrei sa ai o baie moderna, dar totusi nu esti hotarat ce tip design interior sa adopti, ideile de mai jos te vor ajuta cu siguranta.

  • Foloseste mobilier suspendat, daca vrei sa adopti un stil minimalist. Mobilierul de baie este un element cheie in decorul acestei camere. Pentru o baie minimalista, este recomandat sa folosesti piese de mobilier suspendate. Acestea arata foarte bine si dau impresia de spatiu. In plus, este mult mai usor sa cureti podeaua cu un astfel de mobilier.
  • Pune elemente de decor in culori calde si contrastante, daca iti doresti o atmosfera boema. Stilul boem este caracterizat de culoare si caldura. Cand vine vorba despre decorarea baii in acest stil, este recomandat sa nu incarci prea tare spatiul, ci sa folosesti elemente mici, dar de efect.
  • Alege obiecte sanitare cu design deosebit pentru a crea un stil vintage. Stilul vintage este foarte indraznet, dar totusi foarte special. Daca alegi sa iti decorezi astfel baia, alege obiecte sanitare potrivite. Este indicat sa aiba cat mai multe elemente metalice. Pentru un plus de stil, poti opta pentru baterii aramii.

Ce mobilier de baie alegi pentru baia ta?

Mobilierul de baie joaca un rol foarte important in amenajarea incaperii. Acesta infrumuseteaza spatiul si este si foarte util in viata de zi cu zi.

Daca esti pasionat de design interior, dar iti doresti sa ai totusi o baie practica, este necesar sa tii cont de urmatoarele sfaturi:

  • Creeaza spatii de depozitare.
  • Asigura-te ca ai cel putin un dulap in baie in care iti poti depozita lucrurile uzuale.
  • Opteaza pentru mobilier suspendat. Acesta arata mult mai bine, este modern si creeaza impresia de spatiu.
  • Adu o nota personala incaperii. Pune un raft in baie, pe care sa il decorezi asa cum iti place. Astfel, vei da personalitate incaperii si va fi unica.

FOTO: e-baie.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea