Social

# spital insalubru #spitalul municipal dorohoi #mizerie

Imagini horror intr-un spital din Romania. Mizerie de nedescris si gandaci. Medic: "Nu putem fi ipocriti sa prezentam scuze"

O mamica din judetul Botosani, care a ajuns cu copilul la spital, cu febra foarte mare si stari de voma, a filmat imagini de nedescris din spital.

Femeia, din comuna Cordareni, a fost internata la Spitalul Municipal Dorohoi. Aceasta a filmat salonul in care se afla si a postat imaginile pe internet pentru a trage un semnal de alarma.

Imaginile sunt de nedescris. Se vede clar ca salonul este insalubru, peretii sunt scorojiti, iar gandacii umbla liber pe unde doresc. Lucruri inadmisibile intr-un spital.

"Priviti Spitalul Dorohoi, ce frumos are tot felul de gandaci pe aici in spital, mizerie cat de mult se poate, conditii nu sunt, apa calda nici nu se pune vorba", spune femeia in postare.

Mai mult, femeia a declarat ca a fost tratata cu indiferenta de cadrele medicale care abia s-au uitat la copulul acesteia care avea febra 39,5. 

"Tu le zici de copil ca are febra 39,5 si ea zice ‘nu vezi ca am treaba, asteapta, am treaba’. Am asteptat cu copilul arzand la ea doar sa ma bage in seama si, surpriza, niste Algin pentru o febra asa mare", mai spune botosaneanca.

 

"Nu putem fi ipocriti sa prezentam scuze"

Reprezentantii unitatii sanitare au recunoscut deficientele, dand insa vina pe faptul ca unitatea este veche.

"Noi nu putem nega acele imagini si nici nu putem fi ipocriti sa prezentam tot felul de scuze. Din pacate, situatia este de asa natura in momentul de fata. 

Pavilionul este dat in functiune din 1985. Are 37 de ani. S-au facut reparatii in cursul anilor, dar tamplaria este veche si apar si gandaci. 

Noi am facut dezinsectie si vineri si luni. Facem de cate ori este nevoie, dar din pacate la ora actuala nu putem face mai mult. 

Toata cladirea este prinsa intr-un proiect de reabilitare totala, iar in toamna lui 2023 vom avea cladirea renovata. Pana atunci ne descurcam cum putem. 

Sa inchidem sectia de pediatrie nu putem. Ar insemna sa trimitem totul la Botosani, intr-o perioada cu adresabilitate crescuta. Facem eforturi si facem tot posibilul sa tratam pacientii cat mai bine", a spus medicul Valerian Andries, managerul Spitalului Municipal Dorohoi, potrivit antena3.ro.

Cum i-au luat aparearea medicului care a ignorat copilul

In ceea ce priveste indiferenta medicului cu privire la starea copilului, reprezentantii unitatii spitalicesti au declarat ca: "Acesta a fost tratat cum trebuie si cu tot ce trebuie. Drept dovada, a si fost externat, cu starea ameliorata. 

In acel moment era un caz foarte grav in sectie si atentia personalului era indreptata spre acel copil. Iar copilul doamnei nu avea in niciun caz febra atat de mare cum a afirmat dumneaei. Avem insa o ancheta interna si vom lamuri toate aspectele", a spus managerul unitatii, Valerian Andries.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea