Social

#ghinioane #echinoctiu #traditii #superstitii

Echinoctiu de toamna 2022. Traditii si superstitii. Obiceiul care-ti va aduce numai ghinioane

In fiecare an, in luna septembrie, se intra in toamna astronomica. Anul acesta, echinoctiul are loc pe 23 septembrie, zi in care noaptea este egala cu ziua. Incepand din acest moment si pana pe 21 decembrie, cand are loc solstitiul de iarna, noaptea creste treptat, iar ziua scade.

 

Echinoctiul nu cade in aceeasi zi, an de an. Zilele difera deoarece anul calendaristic nu este egal cu cel tropic. De cand a fost alcatuit calendarul gregorian (in 1582) echinoctiul de toamna a cazut la 21, 22, 23 sau 24 septembrie. Insa, cel mai frecvent acesta a picat in zilele de 22 sau 23 septembrie.

Echinoctiul de toamna 2022! Ce se intampla in aceasta zi

Punctul echinoctiului de toamna, numit si "punct autumnal", se afla pe sfera cereasca la intersectia eclipticii (ce reprezinta proiectia pe sfera cereasca a planului orbitei Pamantului) cu ecuatorul ceresc, pe care Soarele il traverseaza la aceasta data, trecand din emisfera nordica a sferei ceresti in cea sudica.

Aflandu-se deci la aceasta data in dreptul ecuatorului ceresc, Soarele va rasari si va apune chiar in punctele cardinale est si vest, durata zilelor fiind astfel egala, indiferent de latitudine, cu cea a noptilor. Singurele exceptii le intalnim in regiunile polare, in zona polului nord unde incepe lunga noapte polara, iar in cea a polului sud Soarele ivindu-se deasupra orizontului, timp de 6 luni, pana la momentul echinoctiului de primavara, scrie realitatea.net.

In schimb, in emisfera sudica a Pamantului, data de 23 septembrie marcheaza inceputul primaverii.

Toamna astronomica este momentul oportun pentru a aduce echilibru in vietile noastre. Este un moment al destinderii si al deciziei.

Echinoctiu de toamna 2022. Traditii si superstitii!

In popor se spune ca echinoctiul de toamna este momentul care marcheaza trecerea de la sezonul cald la sezonul rece. Oamenii incep sa se pregateasca pentru zilele friguroase. 

In popor se spune ca asa cum este ziua de astazi va fi tot anul viitor. Daca ploua, va urma un an ploios, daca este soare, va fi un an secetos.

In aceasta zi, oamenii obisnuiesc sa bata nucile si sa scuture merele si gutuile.  

Gospodarii trebuie sa pregateasca astazi primul must din strugurii proaspat culesi.

Echinoctiu de toamna 2022. Cum sa te feresti de ghinioane. NU trebuie sa faci asta sb nicio forma

Daca vrei sa-ti mearga bine tot anul si sa fii ferit de necazuri este important sa nu te certi cu alti oameni, dar mai ales cu proprii tai copii.

Un alt obicei ne spune ca NU este bine sa te speli pe fata pana la apus daca vrei sa eviti raul din viata ta. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea