Social

# cod portocaliu de viscol # ninsori bucuresti # vremea in weekend #viscol #ninsori

Iarna isi intra in drepturi, in toata tara! Cod portocaliu de viscol in est. Ninge si in Bucuresti. Ce ne asteapta in acest weekend

 

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizari de vreme rea pentru acest final de saptamana. Sunt asteptate precipitatii sub forma de ploi, lapovita si ninsori in cea mai mare parte a tarii. O mare parte din tara de afla sub avertizare de tip cod galben sau portocaliu de viscol, inclusiv Bucurestiul.

 

 

COD GALBEN de viscol

In intervalul 24 noiembrie, ora 10:00 – 24 noiembrie, ora 18:00 este alerta de tip cod galben de vreme rea ce vizeaza fenomene precum intensificari ale vantului, ninsori viscolite la munte.

„In intervalul mentionat, vantul va avea intensificari in Carpatii Orientali si in Muntii Apuseni cu viteze de 60...80 km/h, iar in zona inalta, rafalele vor depasi 90…100 km/h. Indeosebi in masivele montane din nordul tarii, temporar va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusa.

Vantul va prezenta intensificari si in nordul Crisanei, nord-vestul Transilvaniei si in dealurile subcarpatice ale Moldovei, in general cu viteze de 55...75 km/h.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de viscol

In intervalul 24 noiembrie, ora 18:00 – 26 noiembrie, ora 18:00, nordul si estul tarii se afla sub alerta de tip cod galben de vreme rea ce vizeaza fenmene precum precipitatii insemnate cantitativ, intensificari ale vantului, viscol.  

„In intervalul mentionat, aria precipitatiilor se va extinde si va cuprinde regiunile sudice si sud-estice, unde se vor acumula cantitati de apa insemnate de 25...30 l/mp si pe arii restranse de peste 40...50 l/mp.

Vor fi ploi, dar treptat incepand din noaptea de sambata spre duminica (25/26 noiembrie) acestea se vor transforma in lapovita si ninsoare. Vantul se va intensifica indeosebi in sudul Moldovei, jumatatea de est a Munteniei si Dobrogea, precum si in Carpatii Meridionali si de Curbura. Vor fi rafale in general de 60...75 km/h, intervale cu viscol si vizibilitate scazuta.”, anunta ANM.

COD PORTOCALIU de viscol

In intervalul 26 noiembrie, ora 02:00 – 26 noiembrie, ora 16:00, estul tarii se afla sub avertizare de tip cod portocaliu de viscol.

„In intervalul mentionat in judetele Vrancea, Galati, Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi, Tulcea si Constanta va ninge si va fi viscol. Vantul va avea intensificari sustinute cu rafale de 75...85 km/h, iar vizibilitatea va scadea sub 50 m.”, avertizeaza ANM.

Lapovita, ninsori si viscol in Bucuresti

Si Capitala va fi lovita, weekendul acesta, de vremea rea. Vantul va sufla cu putere si vor fi precipitatii sub forma de ploaie care se vor transforma in lapovita si ninsoare.

Vineri vremea se va incalzi fata de ziua precedenta si va deveni calda pentru ultima decada a lunii noiembrie. Temperatura maxima va fi de 14...15 grade, iar cea minima se va situa in jurul valorii de 6 grade. Cerul va fi variabil la inceputul zilei, apoi se va innora treptat, iar din orele serii temporar va ploua - moderat cantitativ (se vor acumula pana la 10...15 l/mp). Vantul va sufla moderat ziua cu viteze de 35...45 km/h, apoi va slabi in intensitate.

Sambata vremea se va raci accentuat. Cerul va fi acoperit si pe tot parcursul intervalului vor fi precipitatii, sub forma de ploaie, iar noaptea si lapovita si ninsoare. Se vor acumula cantitati de apa insemnate, ce vor depasi 20...25 l/mp. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in a doua parte a intervalului (cu rafale in general de 45...50 km/h). Temperatura maxima va fi de 6...7 grade, iar cea minima se va situa in jurul valorii de 1 grad.

Duminica vremea va fi mai rece decat normal in aceasta perioada din an. Cerul va avea innorari in primele ore, cand vor mai fi precipitatii slabe, mixte, apoi va deveni variabil. Vantul va avea intensificari, cu rafale in general de 45...50 km/h. Temperatura maxima va fi de 5...6 grade.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea