Social

#cod portocaliu de vreme rea #avertizare viscol #avertizare meteo #viscol #iarna

Iarna isi intra in drepturi! Cod portocaliu de viscol in numeroase judete

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis doua alerte de vreme rea, de tip cod galben si cod portocaliu, pentru urmatoarele ore. Potrivit ANM, va ninge viscolit in numeroase judete ale tarii si se vor intregistra intensificari ale vantului. Iata cum va fi vremea in si ce se intampla in Capitala, potrivit ANM.

COD GALBEN de vant si viscol

In intervalul 23 noiembrie, ora 14:00 – 24 noiembrie, ora 18:00, va fi in vigoare o avertizare de tip cod galben de vreme rea ce vizeaza fenomene precum intensificari ale vantului, ninsori viscolite la munte.

“In intervalul mentionat, vantul va avea intensificari temporare in Carpatii Orientali si in Muntii Apuseni cu viteze de 60...80 km/h, iar in zona inalta, rafalele vor depasi 90…100 km/h. Din a doua parte a noptii de joi spre vineri (23/24 noiembrie), indeosebi in masivele montane din nordul tarii, temporar va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusa.

Temporar vantul va prezenta intensificari si in nordul Crisanei, nord-vestul Transilvaniei si in dealurile subcarpatice ale Moldovei, in general cu viteze de 55...75 km/h.

Nota: Intensificari ale vantului, cu viteze in general de 40...50 km/h, se vor semnala local si in centrul si estul teritoriului.”, avertizeaza ANM.

COD PORTOCALIU de viscol

In intervalul 23 noiembrie, ora 22:00 - 24 noiembrie, ora 10:00, va intra in vigoare o atentionare de tip cod portocaliu de vreme rea, in mai multe judete ale tarii, care vizeaza fenomene precum intensificari sustinute ale vantului si viscol.

“In Carpatii Orientali (zona de munte a judetelor Suceava, Neamt, Bacau si Vrancea), in general la peste 1500 m, vantul va avea intensificari sustinute cu rafale de 110...130 km/h, va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusa sub 50 m.”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

In intervalul 23 noiembrie, ora 14:00 – 24 noiembrie, ora 08:00, vremea va fi normala din punct de vedere termic. Cerul va fi temporar noros, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 7...8 grade, iar cea minima de 1...3 grade.

In intervalul 24 noiembrie, ora 08:00 - 24 noiembrie, ora 18:00, vremea se va incalzi fata de ziua precedenta si va deveni calda pentru ultima decada a lunii noiembrie. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 14 grade. Cerul va fi variabil, cu innorari spre sfarsitul intervalului, cand va creste probabilitatea de ploi slabe. Vantul va sufla in general moderat, cu viteze de 35...40 km/h. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea