Social

Huza - si fara pensie, si fara serviciu

Fosta judecatoare Maria Huza a fost suspendata, ieri, din functia de magistrat , ea raminind si fara serviciu, si fara pensie. Membru CSM pina ieri si ex-presedinte al Tribunalului Bucuresti, Maria Huza a fost trimisa in judecata, luni, de procurorii anticoruptie, dupa ce au demarat o ancheta, la sesizarea din Cotidianul, care a dezvaluit modul dubios prin care magistratul si-a achizitionat un apartament de patru camere in centrul Bucurestiului .
Huza a refuzat in mai multe rinduri sa semneze materialul de urmarire penala intocmit de procurori. In acest timp, ea isi pregatea dosarul de pensie, in speranta ca va apuca sa devina pensionara cu acte, inainte sa fie trimisa in judecata, pentru a nu-si pierde calitatea de magistrat si, implicit, salariul. Chiar daca CSM a fost de acord cu pensionarea, DNA a trimis-o in judecata inainte ca decretul sa fie semnat de presedinte. Ea a fost suspendata, ieri, imediat ce a depus cererea de retragere a pensionarii. (C.H.)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea