Social

Procurorii fac pe hingherii

Procurorii de la Parchetul Capitalei au audiat ieri mai multe persoane care ar fi putut lamuri conditiile in care omul de afaceri japonez Hajime Hori a decedat duminica seara muscat de un ciine vagabond. Medicii legisti au ajuns la concluzia ca japonezul a murit din cauza hemoragiei.

Din declaratiile martorilor, dar si din rezultatele autopsiei, a fost relevat modul in care a murit Hajime Hori. Procurorul criminalist Remus Budai, care supervizeaza cazul, sustine ca expertiza medico-legala arata fara dubii ca japonezul a avut o moarte violenta. Expertiza arata ca este vorba de o hemoragie externa, consecinta a unor plagi ale gambei stingi cu ruptura completa de vena safena interna stinga. Pe intelesul tuturor, este vorba de o vena de la gamba, ne-a explicat procurorul. El ne-a mai spus ca, potrivit expertizei, leziunile care au produs moartea victimei au fost facute prin muscatura canina.

De altfel, anchetatorii au exclus din start ipoteza ca cetateanul japonez sa fi murit din cauza unui atac de cord , deoarece la fata locului s-a gasit foarte mult singe scurs.

Ciinele recunoscut in cartier

Procurorii au facut mai multe investigatii in zona Bulevardului Nicolae Titulescu, unde statea cetateanul japonez. Aici, au audiat mai multi vecini, dar si pe paznicii blocului. Din descrierile acestora a fost identificat si ciinele care l-ar fi muscat pe Hajime Hori. Maidanezul, cunoscut in cartier, isi are teritoriul, impreuna cu alti semeni, in spatele blocului unde locuia japonezul.

Oficiali din Ambasada Japoniei s-au interesat de mersul anchetei. Potrivit unor surse judiciare, ieri a sosit in Bucuresti si fiul lui Hajime Hori. El si-a manifestat intentia de a se intilni, astazi, cu procurorii care se ocupa de moartea tatalui sau. Zilele acestea, vor fi reaudiati la Parchetul Capitalei paznicii blocului.

Bucurestenii ascund ciinii

De cind s-a intimplat ca un om sa moara muscat de un ciine chiar linga sediul Guvernului , Primaria Capitalei si-a scos toti cei 15 hingheri din dotare pe teren. Numai in zona Titulescu s-a facut o razie masiva. In noaptea aceea am ridicat 20 de ciini, a doua zi alti 32, spune Simona Panaitescu, directoarea Administratiei pentru Supravegherea Animalelor (ASA). Odata razboiul declansat, hingherii au avut mina libera. Falsii iubitori de animale i-au luat acum in casa pe maidanezi . In citeva zile o sa le dea drumul inapoi pe strada, dar noi vom reveni, nu-i iertam! Ii iubim pe ciini, dar sa-i iubim in casa noastra, nu pe strada!, mai spune Panaitescu.

Medicul veterinar Magda Popescu, de la ASA, spune ca doua sint cauzele expansiunii maidanezilor din Capitala: perioada prea mare, de 14 zile, cit autoritatile sint obligate sa tina un ciine in adapost si bilbiiala legii intre adoptia si revendicarea unui ciine. Adoptia inseamna ca omul plateste taxa de 1,5 milioane si raspunde de ciinele acela. Revendicarea e gratis si inseamna ca omul spune ca i-am luat ciinele din greseala. Asta e rulajul care nu se vede. Dinsii vin la noi si revendica cite 5-6 ciini, apoi le dau drumul pe strada. Legea nu e clara!, spune Magda Popescu.

Sfaturi pentru a nu fi muscat

Reprezentantii Fundatiei de protectie a ciinilor Vier Pfoten (Patru Labute) ii sfatuiesc pe bucuresteni ce sa faca pentru a nu fi muscati de maidanezi.

nu-i loviti, nu aruncati cu pietre dupa ei pentru ca devin si mai rai

nu fugiti daca vedeti ca vin spre dumneavoastra

trebuie sa treceti pur si simplu pe linga ei, incercati sa le vorbiti


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea