Social

#franta #romania #handbal #jocurile olimpice.

Handbal - Romania - Franta 32-24

Este cert! Romania este mai buna decat Franta la handbal feminin . Mult mai buna! Dupa senzationala victorie din sferturile de finala ale Campionatului Mondial din decembrie 2007, handbalistele nostre au administrat o noua lectie frantuzoaicelor, in turneul olimpic de la Beijing.

Fetele lui Gheorghe Tadici au controlat meciul in marea lui parte si le-au invins pe "gainile" galice a lui Olivier Krumbholz fara drept de apel, scor 32-24.

Singurele momente de echilibru s-au consemnat in startul partidei. Cu un debut mai greu, fetele noastre au luat totusi conducerea pe tabela din minutul 9, scor 4-3. Cu o Luminita Hutupan in zi de gratie, care a inchis practic poarta, si cu Ramona Maier de-a dreptul senzationala, marcatoare a nu mai putin de sapte goluri, Romania a intrat la cabine in avantaj, 17-13.

Primul gol al actului secund a venit abia dupa patru minute, in contul frantuzoacelor. Dupa aceasta reusita, tricolorele au ripostat prin Bradeanu si Ramona Maier. In minutul 7, Luminita Hutupan a fost eliminata doua minute, dupa ce a iesit din poarta incercand sa impiedice un atac al adversarelor si a lovit o frantuzoaica. Aceasta eliminare a portarului nu a dezechilibrat echipa din teren, handbalistele lui Gheorghe Tadici avand in minutul 11 un avantaj de sapte goluri, 22-15. Diferenta a continuat sa se mareasca pe fondul unui joc total din partea echipei Romaniei, la jumatatea partii secunde tricolorele avand un avans de noua goluri. Finalul a fost unul linistit, fetele noastre impunandu-se la opt goluri diferenta, 32-24.

La final, antrenorul echipei noastre s-a declarat extrem de multumit de rezultat. "Ne dorim pozitia intai in grupa! Fetele au jucat foarte bine tactic, descurcandu-se foarte bine in fata sistemului lor defensiv. Cred ca echipa este in crestere, dar exista posibilitati mai mari. Sper intr-o concentrare si intr-o constanta mai mare a tuturor jucatoarelor, pentru ca mai exista caderi in timpul meciului. Ma bucur pentru fete, pentru rezultat, pentru handbal si ma bucur ca suntem aici aducand bucurii iubitorilor de sport din Romania. Este cel mai bun ciclu olimpic din ultimii 30 de ani. Au fost echipe mult mai bune din punctul de vedere al componentei, dar important este prezentul si noi vrem sa il facem si mai frumos", a declarat Gheorghe Tadici. Urmatorul meci al Romanie este programat vineri, in compania unui adversar facil, Angola.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea