Social

#adoptie fara acord #vaslui #romania #adoptie

Halucinant! Fetita de 8 ani, data spre adoptie de concubinul mamei. Rudele s-au scandalizat

Un caz halucinant a iesit la iveala in Romania. O fetita de doar opt ani, din Husi, a fost data spre adoptie de concubinul mamei sale.

Cazul din Vaslui a scandalizat familia fetitei care statea in plasament la nasi. Micuta a fost data spre adoptie unei alte familii, chiar daca era aproape de familia naturala.

Rudele micutei s-au scandalizat si fac acuzatii grave, declarand ca cel care si-a dat acordul nu este tatal biologic al copilului. 

Cazul a starnit revolta cand fetita a fost luata de la familia care o tinea in plasament si data spre adoptie unei familii din Alba Iulia, fara acordul tatalui biologic. 

Desi pare incalcita, in fapt povestea este destul de simpla. Practic, mama fetitei a conceput copilul cu un concubin, insa cum ea nu era divortata in acte, micuta nascuta in anul 2014 a fost trecuta automat, conform legilor in vigoare, pe numele primului sot. Asa se face ca in certifictul de nastere al fetei la rubrica tatalui ii apare… un strain, relateaza Vremea Noua.

Aparent Protectia Copilului Vaslui stia ca tatal trecut in certificatul fetitei nu este cel biologic, insa a ales sa mearga mai departe cu adoptia. 

“Stiti ce e dureros? Ca fetita avea la noi totul! Aici era un copil fericit, pentru ca isi putea vedea si parintii naturali mereu. Protectia Copilului Vaslui a facut adoptia fara ca tatal natural sa isi dea acordul, iar eu ma voi sfatui cu avocatii sa vedem aspectele penale ale acestei probleme”, spune Maricel Cretu, nasul de botez al fetitei.

FOTO: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea