Social

#medicamente #guvern #farmacii #legea sanatatii #citostatice

Guvernul rezolva problema medicamentelor citostatice

Guvernul a anuntat ca va aloca fonduri pentru asigurarea medicamentelor citostatice. Potrivit anuntului facut astazi de premierul Victor Ponta, Executivul va modifica miercuri Legea Sanatatii prin adoptarea a doua ordonante. Una dintre ele va permite Ministerului Sanatatii sa majoreze capitalul social al Companiei Nationale Unifarm.

Cealalta ordonanta va permite imprumutarea a 800.000 de euro de la Trezorerie, bani care vor fi virati catre Unifarm in vederea achizitionarii in avans a tuturor medicamentelor necesare bolnavilor de cancer.

Anuntul vine dupa ce Ministerul Sanatatii a prezentat ieri o nota privind "criza" medicamentelor oncologice. Comisia de specialitate a ministerului a identificat un numar variabil de medicamente citostatice la care exista discontinuitati in aprovizionare, acesta fiind cuprins intre 18 si 24.

Potrivit datelor detinute de Compania Nationala Unifarm, din lista prezentata de Ministerul Sanatatii exista pe stoc 13 medicamente, alte trei vor fi disponibile in depozitele Unifarm pana la sfarsitul lunii ianuarie, iar patru nu pot fi achizitionate din cauza pretului mare sau sistarii productiei acestora.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea