Social

#taxa de prima inmatriculare taxa de mediu #soferi #calcul #timbru de mediu

Fara timbru de mediu pentru soferii care au achitat deja taxa auto

Romanii care au achitat deja taxa auto sub diverse forme nu vor mai fi obligati sa plateasca si timbrul de mediu. Precizarea a fost facuta astazi, intr-o dezbatere publica, de Rovana Plumb, ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice.

De asemenea, proprietarii de masini carora le-a fost restituita taxa de inmatriculare vor avea dreptul sa circule pe drumurile publice fara sa mai plateasca taxa. Ministrul a precizat ca in situatia in care automobilul va fi vandut, timbrul de mediu va fi achitat de viitorul cumparator.

"In ceea ce priveste vechimea masinii, valoarea timbrului de mediu cum este ea calculata este influentata printr-un coeficient de reducere, in functie de vechime. In momentul in care vom adopta Ordonanta, pe site-urile Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice si Administratia Fondului pentru Mediu va exista un calculator pentru calculul taxei", a adaugat Rovana Plumb.

Introducerea timbrului de mediu a fost lansata in dezbatere publica la data de 23 ianuarie 2013, cetatenii putand transmite eventulele propuneri, sugestii si opinii pana in 30 ianuarie la Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, Administratia Fondului pentru Mediu, pe adresa de e-mail timbruldemediu@afm.ro sau la numarul de telefon 031.438.20.10.

Sursa foto: evz.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea