Social

#prognoza 2023 #salariu mediu #guvern #salariu #summit

Guvernul, prognoza pozitiva pentru anul 2023. Salariu mediu net de 4.200 de lei

Guvernul prognozeaza o crestere a economiei Romaniai in 2023. Astfel, economia ar putea creste cu 4,6% fata de 2022, in ciudat inflatiei si a crizei energetice.

 

Tot incepand cu 2023 se asteapta o scadere a inflatiei. De asemenea, cursul euro se va mentine sub 5 lei, iar salariul mediu pe economie va fi de peste 4.200 de lei, net in 2023.

Cu toate acestea, prognozele guvernului sunt sub prognozele realizate de FMI sau de Banca Mondiala. 

„Pentru anul 2023 se anticipeaza o decelerare a cresterii eco­no­mice la 2,8%, in conditiile in care efectele defa­vora­bi­le ale actualului context geopolitic vor continua si vor de­veni mai vizibile la nivel european. Dupa o incetinire a activitatii in primele doua trimestre, aceasta se va relansa sub in­fluenta pozitiva a constructiilor (+5,9%) si a serviciilor (+3%), in conditiile de oportunitate legate de exploatarea re­surselor nationale si intrarile de fonduri europene “, scriu reprezentantii CNSP, citati de Mediafax

Astfel, potrivit sursei citate, inflatia va stagna la finalul lui 2022 si va urma sa scada in 2023. De asemenea, salariul mediu net va ajunge la o medie de 4.235 de lei pe luna, in 2023, fata de 3.800 de lei pe luna, cat este in prezent.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea