Social

#fonduri #bani #guvern #minister #bolnav #cancer

Guvernul aloca mai multi bani pentru bolnavii de cancer

Bolnavii de cancer si cei care au nevoie de tratament in strainatate primesc mai multi bani in 2009, anunta Realitatea TV. Guvernul a aprobat astazi finantarea celor 12 programe nationale de sanatate destinate acestor persoane.

Suma aprobata de Executiv pentru Ministerul Sanatatii, respectiv pentru acordarea de fonduri pentru bolnavii de cancer si pentru cei care pot beneficia de tratemente in strainatate este de peste 486 de milioane de lei.

Acesta suma este este cu 30% mai mare decat cea de anul trecut si cuprinde inca patru programe noi de sanatate care au fost incluse pe lista ministerului. Aceste programe vizeaza depistarea precoce a cancerului, diagnosticul bolilor rare, administratie sanitara si compensarea cu 90% a medicamentelor pentru pensionarii cu venituri sub 600 de lei pe luna.

Bolnavii de cancer din Romania beneficiaza de tratament gratuit de la stat, pe baza luarii in evidenta de catre lista realizata la nivel national cu toti bolnavii de cancer. Printre cei care au beneficiat de banii oferiti printr-un astfel de program de tratament in strainatate se afla si Cristi Minculescu , care a suferit in aceasta saptamana un transplant de ficat .  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea