Social

#elcen #animale fara stapan #cimitere #consumatori casnici #facturi #primarie #radet #subventii

Subventii mai mici pentru RADET, facturi mai mari pentru bucuresteni

Subventiile acordate RADET s-au micsorat cu 152 milioane lei fata de valoarea din 2008. Tariful gigacaloriei va creste astfel pentru toti consumatorii casnici din capitala.

Conform proiectului de buget al municipalitatii, subventiile RADET scad la doar 415 milioane lei, fata de 567 milioane lei pentru anul trecut. Cresterea facturilor va fi provocata de scaderea aportului bugetului local si reducerea subventiilor guvernamentale, informeaza Adevarul. 

Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) va primi de la municipalitate suma de 113 milioane lei catre producatorul de energie termica ELCEN , la care are datorii de 332,1 milioane lei. Daca intreaga datorie nu este platita pana la sfarsitul lui 2009, edilii vor suporta penalitati de 0,1% pe zi din suma restanta.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a hotarat la sfarsitul anului trecut achitarea datoriei de 747 de milioane de lei a RADET catre ELCEN, in decurs de trei ani.

Municipalitatea a mai introdus in proiectul de buget , dublarea fondurilor fata de anul trecut pentru animalele fara stapan, administratia cimitirelor, Directia de evidenta a persoanelor si cea de asistenta sociala, Politia Comunitara si Monitorul Oficial.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea