Social

#predictie inundatii # inteligenta artificiala #inundatii #google

Google anunta ca inteligenta artificiala prezice inundatiile cu o saptamana inainte de a avea loc

Google anunta ca inteligenta artificiala (AI) poate prognoza inundatiile cu pana la o saptamana inainte ca acestea sa se produce. Acest lucru este un progres major in dezvoltarea inteligentii artificiale.

 

Rezultatele au fost publicate in revista de stiinta Nature. Progresul este unul major avand in vedere ca inundatiile reprezinta, la nivel global, cel mai mare dezastru natural. Acestea afecteaza, annual, aproximativ 1,5 miliarde de oameni.

Inteligenta artificiala dezvoltata de Google, pentru prezicerea inundatiilor, functioneaza prin antrenarea unor modele de invatare automata folosind o serie de date, care cuprind evenimente anterioare, citiri ale indicatoarelor raurilor, altitudine si informatii despre peisaj.

Astfel, Google a reusit sa creeze, cu ajutorul inteligentei artificiale, harti detalizate si a efectuat dute de mii de simulari pentru fiecare zona.

Cu ajutorul AI, Google a reusit sa prognozeze cu exactitate inundatiile iminente, chiar si in zonele in care datele existente sunt putine.

Noua metoda de detectare a inundatiilor este benefica in special pentru regiuni precum Africa si Asia unde predictiile conventionale sunt problematice.

Google a pus la dispozitie previziunile privind inundatiile, bazate pe AI, in 80 de tari, acestea ajungand la 460 de milioane de persoane.

Previziunile sunt incorporate in platforme precum Google Search, Google Maps si Android, in aplicatia Flood Hub. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea