Social

Gimnastele asteapta banii de la ANS

Gimnastele din lotul olimpiuc si antrenorii acestora au primit, marti, din partea presedintelui Traian Basescu ordinul " Meritul Sportiv ", respectiv medalia "Meritul Sportiv", in diferite clase, pentru cele cinci medalii castigate la Campionatele Europene de la Clermont-Ferrand.

"M-a bucurat enorm succesul pe care l-ati avut la europene. Bucuria a fost a tuturor romanilor. In afara de bucuria momentului, este speranta viitorului si aceasta speranta este legata de Olimpiada de la Beijing", a spus Basescu dupa ceremonie dupa care le-a promis gimnastelor ca le va astepta la scara avionului daca vor castiga titlul olimpic la Beijing

Seful statului a dat asigurari ca, daca la Olimpiada de la Beijing gimnastele vor urca pe cea mai inalta treapta a podiumului, el personal le va astepta la scara avionului, in semn de respect pentru ce au facut pentru Romania.

Cu ocazia recompensarii sportivelor presedintele Traian Basescu nu a uitat sa le multumeasca fostilor antrenori ai lotului Olimpic, Marian Bitang si Octavian Belu , preluand titlul unui comentariu aparul in Ziarul “Gandul”: "Vreau sa spun, fara nici un fel de malitiozitate, preluand un titlu din presa, ca exista viata si dupa marii Belu si Bitang, carora trebuie sa le multumim".

Dupa intalnirea cu Traian Basescu de la Cotroceni, gimnastele au fost invitate la sediul ANS pentru o intalnire cu “omul cu bani”, Octavian Belu, seful ANS.

Acesta le-a multumit sporzivelor pentru medalii si le-a promis ca va face tot posibilul sa le asigure un Paste fericit: "Speram sa va premiem pana la sarbatorile de Paste. Daca Federatia va lucra repede in dosarul de premiere, daca ne miscam repede cu totii, sa primiti acest dar pe care vi l-ati facut singure. Dupa aceste rezultate munca voastra a prins contur.

Este o performanta care va impune in arena europeana. Aceste rezultate ii contrazic pe cei care credeau ca gimnastica romaneasca nu mai are putere. Felicit colectivul tehnic si pe voi. Aceste rezultate sunt si un castig in incredere, in afara de medalii. Sistemul acesta din gimnastica, cu bune si cu rele, ne-a scos la liman inca o data.

Rezultatele de la Campionatul European sunt un prim pas catre marea afirmare, care va putea veni dupa performantele de la Jocurile Olimpice".


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea