Social

#carti remarcabile #george colang #relatii #femei #dragoste

George Colang scrie despre dragoste, relatii si femei in doua carti remarcabile

Editura CUANTIC celebreaza luna iubirii si luna femeii prin doua carti scrise de filosoful si profesorul George Colang: „Cand este o femeie frumoasa? ”, respectiv „Cand iubim cu adevarat? Minciuni, sageti, aporii”.

 

Autorul celor doua volume, George Colang este lector universitar si doctor in filosofie. A absolvit Facultatea de Filosofie a Universitatii din Bucuresti, promotia 2009. Domeniile sale de cercetare sunt etica aplicata, hermeneutica si fenomenologia. Publicatiile sale recente vizeaza etica in afaceri, etica academica si existentialismul.

„Cand este o femeie frumoasa?”

Este intrebarea principala a cartii.

Asadar, cand este o femeie frumoasa? Nu este tocmai atunci cand nu tine mortis sa se perfectioneze pentru o lume ce oricum o falsifica? Oglinda in care se scalda este doar un pretext pentru imperfectiunile pe care le ascunde cu ardoare. O femeie este puternica atunci cand lumea ei arata ca o oglinda; atunci cand reuseste sa-si ascunda insasi slabiciunile, doar pentru a erupe in golul care o desparte de peronul concret al vietii sale.

O femeie frumoasa nu asteapta niciodata in gara. O femeie frumoasa nu-si ascunde cu ardoare imperfectiunile. Dimpotriva, face haz de necaz! O femeie este frumoasa atunci cand este vulnerabila, caci puterea ei deriva tocmai din aceasta nebuloasa ascunsa barbatilor. O femeie este frumoasa atunci cand zambeste ca o lacrima, dar si invers. O femeie este frumoasa atunci cand erupe cu naturaletea ei. O femeie este frumoasa atunci cand se joaca cu cuvintele la fel cum se joaca si cu sufletele celor din jurul ei. O femeie frumoasa, pentru cei din jurul ei, o sa fie mereu rea! O femeie este frumoasa atunci cand danseaza ca o sirena, cand se pliaza genuin in raza muzicii. Cand se identifica cu muzica. O femeie este frumoasa atunci cand stie ce vrea, chiar daca nu stie. O femeie este frumoasa atunci cand se lupta ca o leoaica. O leoaica este frumoasa cand vaneaza pentru leul ei. Si nu in ultimul rand, o femeie este frumoasa atunci cand stie sa fie frumoasa.

„Cand iubim cu adevarat? Minciuni, sageti, aporii”

Cand iubim cu adevarat? Este o intrebare la care autorul George Colang isi propune sa raspunda prin intermediul acestei carti. El analizeaza minciunile, sagetile si aporiile care apar in relatii si care pot duce atat la conflicte, precum si la dezamagire. Cartea abordeaza teme precum cauzele conflictelor in relatii, modalitatile prin care se pot depasi aceste conflicte, precum si sugestii pentru construirea unei relatii sanatoase, bazata pe dragoste si incredere.

In plus cartea ofera perspective si solutii practice pentru problemele cu care se confrunta cuplurile, si poate fi de un real folos pentru oricine incearca sa inteleaga mai bine dinamica relatiilor. George Colang imbina teoria filosofica cu exemple practice si incurajeaza cititorii sa reflecteze la propriile lor relatii si la modul in care pot fi imbunatatite.

***

Exista o relatie frumoasa, ideala. Aceasta nu implica decat intalnirile si viata de oras. Insa, mai exista una, de cuplu. Pentru ca prima nu poate fi „complet” de cuplu. In care apare viata de casa cu miros de transpiratie, probleme de closet si altele. Daca cele doua isi dau mana si nu se satura una de alta, atunci avem de a face cu iubirea autentica. Pana atunci, joc de glezne.

***

Momentul despartirii nu coincide niciodata cu momentul despartirii. Cand te desparti de o persoana? Niciodata in momentul despartirii. O poti face ori inainte sa oficializezi despartirea, ori dupa, dar niciodata cand spui cu mana pe inima ca te-ai despartit. Sau sa nu mai vorbim ca, in despartire, poti ramane hermeneutic si toata viata, deci nu te poti desparti niciodata...

***

Poti sa imbatranesti din inertie langa o persoana pe care nu o iubesti. De fapt, asa se si intampla! Iubirea e categorica in schimb, nu e cu jumatati de masura, ori este, ori nu este! Cand iubesti, renunti usor la totul. Practic, in nebunia indragostirii, totul se traduce prin raportare la persoana iubita. Mai precis, universul tau este inlocuit de universul celui iubit. Scopurile lui devin scopurile tale, iar mersul lui il intregeste pe al tau. Nu stiu cati au avut privilegiul sa fie inhatati de iubire, dar stiu ca nebunia nu e departe de acest ideal. In iubire: tacerea are cuvinte. Deci linistea indica de obicei iubirea, iar zgomotul mutilarea sentimentului.

Editura CUANTIC sarbatoreste luna iubirii si luna femeii prin lansarea acestor doua carti remarcabile, scrise de George Colang. Acestea pot fi gasite in format fizic si digital pe voxa.ro si google books si pe site-ul editurii.  Cele 2 carti au fost publicate in conditii grafice de o calitate superioara, cu coperti cartonate si au beneficiat de un concept grafic plin de inspiratie, semnat de Silvia Olteanu.

Alte carti semnate si publicate de George Colang se numara : Deontologie academica si etica aplicata (coordonator, 2021), Dimensiuni si perspective etice asupra barbariei (2018) si Portretul omului contemporan. Barbarul (2011, scrisa impreuna cu Adela Gavrilescu).

 

Cand este o femeie frumoasa? - Pret recomandat: 50 lei

Cand iubim cu adevarat? - Pret recomandat: 60 lei.

Pana pe data de 8 martie puteti achizitiona un pachet cu cele 2 carti la pretul de 110 lei, cu transport gratuit.

Cartile sunt disponibile pe site-ul editurii Cuantic, in reteaua Carturesti, pe emag.ro, librex.ro, libris.ro, librarie.net, elefant.ro, Libraria Mihai Eminescu Bucuresti, Tabac X-Press, reteaua Centrului de librarii Bucuresti, Libraria Bookstory Cluj.

 


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea