Social

#brevet romania #folie din sange #folie biodegradabila din sange #inventie #romania

Folie biodegradabila din sange, brevetata in Romania

Dupa ce a creat painea cu proteine din carne, Universitatea Dunarea de Jos din Galati a facut o noua inventie care a fost brevetata si recunocuta la nivel mondial. Este vorba despre folia biodegradabila obtinuta din sange de animale.

 

Folia a fost obtinuta de trei cercetatori de la Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor: Petru Alexe, Floricel Cercel si Mariana Sarbu.

Cei trei profesori au lucrat peste trei ani pentru a dezvolta procedeul de obtinere a foliei biodegradabile din sange, un procedeu unic in lume.

“Aceasta solutie a noastra a fost recunoscuta ca noutate mondiala”, a declarat Petru Alexe – decan Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentului.

“Acest sange reprezinta o rezerva de aproximativ de 30 de mii de tone la nivelul Romaniei si undeva la 4 milioane de tone la nivel mondial, deci exista o rezerva absolut suficienta”, a mai completat Petru Alexe – decan Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentului.

Folia poate fi folosita pe alimente sau in producerea pungilor si ambalajelor biodegradabile. In plus, avantajul este ca are un proces de degradare extrem de scurt, de doar doua saptamani. 

“In pamant am pus o bucata de folie, am introdus-o la cativa centimetri in pamant si la doua saptamani nu am mai gasit nimic”, a marturisit Mariana Stroiu – profesor Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea