Social

#oferte asigurari auto #Firme asigurari auto #asigurari auto

Firme asigurari auto - ghidul catre oferta ideala de asigurare

Asigurarile auto sunt o necesitate, deoarece va ajuta sa va aparati investitiile si va scuteste de anumite costuri colosale. Pe langa faptul ca sunt necesare, sunt si obligatorii, asa ca singura solutie, in cazul in care aveti un buget limitat, este sa va indreptati catre cea mai ieftina oferta pe care o puteti gasi.

Pentru a gasi oferta potrivita pentru dumneavoastra, trebuie sa faceti o mica cercetare si sa studiati ofertele a cat mai multe firme asigurari auto. Acestea au de regula preturi dinamice, care se schimba periodic si care depind foarte mult de situatia economica generala.

Cu toate acestea, multe firme asigurari auto stabilesc un pret pe asigurarile auto, in functie de anumite criterii in care va incadrati impreuna cu vehiculul dumneavoastra. Pint.ro va pune la dispozitie informatii utile despre firmele de asigurare auto active anul acesta pentru a va ajuta sa intelegeti mai bine piata de asigurari si sa faceti o alegere inspirata.

Informatii generale despre firme asigurari auto

Societatea de asigurare este doar numele oficial al unei companii pentru asigurari autorizate. Aceste companii isi iau angajamentul de a plati asiguratorul in circumstantele necesare. Sumele pot acoperi daune mici, dar si daune substantiale, de exemplu societatea de asigurari auto Allianz Tiriac a acordat suma de 5,2 milioane de lei unui accident in care victima a fost grav ranita, chiar in acest an.

Exista mai multe firme de asigurari auto, iar Autoritatea de Supraveghere Financiara se ocupa de mentinerea controlului si de asigurarea faptului ca toate despagubirile sunt remunerate in conformitate cu prevederile legale. Desi exista niste legi, preturile impuse de firme asigurari auto difera de la caz la caz.

Tipuri de asigurari auto: RCA vs CASCO

Accidentele se petrec des in Uniunea Europeana si in Romania, mai ales in Bucuresti. Este foarte important sa apelati la una din firmele de asigurare autorizate, de unde puteti opta pentru doua tipuri de polite pentru masina. Asigurarea RCA este cea obligatorie, fara de care nu se poate circula pe drumurile publice!

Trebuie sa retineti ca printr-o asigurare de tip RCA puteti acoperi daune materiale, distrugeri ale bunurilor materiale, vatamari corporale, deces si alte costuri acceptate prin legea RCA. Aceasta asigurare auto se poate face pe o perioada scurta de timp, mai exact o luna sau pe o perioada mai mare, cum ar fi 1 an.

In momentul de fata sunt 8 firme asigurari auto care sunt autorizate sa emita polite de asigurari RCA, iar ofertele depind foarte mult de cum le tarifeaza ei. Daca optati pentru asigurari auto de tip CASCO, care nu este obligatorie, puteti acoperi daune rezultate din vandalism, avarii partiale sau totale sau daunele cauzate de fenomenele meteorologice.

Asigurarea auto CASCO poate fi extinsa si puteti acoperi si altfel de daune, de exemplu un motor inundat, pagube produse de animale, daune produse in afara drumurilor publice si altele. Unui proprietar ii este recomandat sa detina ambele tipuri de polite de asigurari, nu doar pe cea RCA.

Lista cu firme asigurari auto si date relevante despre asiguratori

Dintre cele 8 firme ramase pe piata de asigurari RCA in 2022, in varful clasamentului se afla Euroins, Grawe si Asirom. Lista continua cu firme precum Allianz Tiriac, Omniasig, Generali, Groupama si Axeria Iard. Grupul Euroins este unul din cele mai vechi firme asigurari auto care activeaza pe piata din Romania din 1994. Acestia au cinci centre de consultanta in Bucuresti si mai multi parteneri medicali in capitala.

Cei de la Euroins nu activeaza doar in Bucuresti, ci in mai multe zone din tara. Acestia au avut peste 4 milioane de clienti de-a lungul timpului si au acoperit diverse daune mentionate pe lista de mai sus. Acestia au o cota de piata sub 35%, ceea ce inseamna ca, de regula, vin cu cele mai bune oferte de asigurari dintre casele de pe lista.

Grawe este o casa de asigurari care activeaza intr-o lista destul de mare de locuri din Europa, nu doar in Bucuresti. Istoricul lor dateaza din secolul 19, dar la noi in tara se afla doar de aproximativ 30 de ani. Acestia au avut un record negativ, din punct de vedere al asigurarilor obligatorii in 2020, dar au revenit in grafica in ultimul an.

Tot important de mentionat este si casa de asigurari Asirom, care ofera o decontare directa pentru cei care au suferit accidente. Acestia au sediul in Bucuresti, iar ofertele lor au fost adesea pe lista celor mai ieftine din industrie.

Evolutia pietei de firme asigurari auto

Asa cum am mentionat mai devreme, ofertele de asigurari pentru vehicule nu sunt niciodata fixe. Politele RCA depind foarte mult de sistemul bonus-malus, iar cele CASCO depind exclusiv de o lista de criterii, cum ar fi istoricul soferului, modelul masinii, varsta, durata asigurarii si asa mai departe. Atat politele RCA cat si cele CASCO depind si de situatia economica a statului.

Este de la sine inteles faptul ca preturile pentru asigurari au crescut semnificativ din 2014, mai ales pentru soferii cu varsta sub 30 de ani si pentru modelele noi de masini. In anul 2020, piata a scazut in profit, dar si-a revenit urmatorul an, cand s-au inregistrat cresteri de pana la 50% pentru asigurarile obligatorii. Pe langa procentajul de vanzari, perioada pandemica si falimentul City Insurance au avut un impact puternic asupra preturilor RCA.

Schimbari ale pietei de firme asigurari auto in 2022

In prima jumatate a anului piata de asigurari RCA a ramas constanta. Allianz Tiriac a inregistrat cresteri la cota de piata, impreuna cu Groupama, dar competitia a devenit din ce in ce mai stransa din cauza aparitiei unei noi companii de asigurari auto si anume Axeria Iard. Preturile au crescut si ele datorita dificultatilor economice aparute la inceputul anului, conform ASF.

In cazul in care persoanele au sub 30 de ani si un autoturism fabricat recent, pretul unei asigurari RCA poate ajunge chiar si pana la 2.000 de lei, in functie de modelul masinii si de consumul pe care il face aceasta. In cazul soferilor trecuti de varsta de 50 de ani, conteaza foarte mult modelul de masina pe care il conduc, pentru ca desi pentru ei preturile ar putea fi accesibile, chiar sub 1.000 de lei, exista si extrema cealalta, in care asigurarile RCA ajung la sume mai mari decat se asteapta.

Calculatorul online - unealta care va ajuta sa comparati oferte ale firmelor de asigurari

Pint.ro va ajuta cu informatii in legatura cu casele de asigurari auto. Ne ocupam cu obtinerea celor mai bune oferte RCA si CASCO pentru dvs. inca din 2006. Va punem la dispozitie si un calculator de asigurari online, unde puteti compara ofertele, in functie de criteriile in care va incadrati. Tot noi va furnizam detalii amanuntite despre casele de asigurari auto, pe site-ul nostru, pentru ca dvs. sa fiti la curent cu tot ceea ce este nevoie.

FOTO: pint.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea