Social

#romania #romi #coruptie #obiective #finlanda #schengen # aderare la schengen

Finlanda respinge aderarea Romaniei la Schengen

Aderarea Romaniei la Schengen ar putea fi amanata din nou pana in luna octombrie. Dupa refuzul Germaniei, Finlanda sustine ca va bloca si ea aderarea Romaniei si a Bulgariei la spatiul Schengen, chiar inaintea reuniunii ministrilor europeni de Interne pe aceasta tema, ce va avea loc maine.

Obiectia Finlandei, care este sustinuta si de Germania, esta aceea ca Romania si Bulgaria, nu traiesc conform principiilor statutului de drept si sunt prea corupte.


Ministrul finlandez de Interne, Paivi Rasanen, a declartat ca pozitia Helsinki este legata de problema romilor est-europeni care vin sa cerseasca in orasele finlandeze si ca Romania si Bulgaria au fost primite prea usor in Uniunea Europeana, iar Finlanda este ingrijorata de faptul ca aceste doua tari nu ar putea securiza corespunzator frontierele externe ale UE din cauza coruptiei.

De asemnea, premierul Victor Ponta a anuntat, vineri, ca aderarea Romaniei la spatiul Schengen ar putea fi amanata pana in luna octombrie la solicitarea catorva state care au cerut ca decizia sa fie luata in toamna.

Sursa foto: www.exclusivnews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea