Social

#buget #fmi #posturi #sistem bugetar #deblocare posturi

Posturile in sistemul bugetar ar putea fi deblocate

Un amendament propus de senatorul PSD Liviu Pop, prin care sunt deblocate posturile bugetare din toate domeniile, a fost adoptat ieri, in cadrul unei sedinte a Comisiei de Munca din Senat.

Liviu Pop a declarat ca propunerea elimina de fapt abrogarea articolului care prevedea blocarea angajarilor in sistemul bugetar "pe regula 15% din posturile vacantate sa fie ocupate".

"Trebuie sa fim corecti. In conditiile in care exista buget, se pot face aceste angajari. Noi avem prin angajamentele cu Comisia Europeana, Banca Mondiala si FMI prevederea ca in anul 2013 nu trebuie sa depasim 1.187.000 de bugetari.

In momentul de fata, din datele pe care le-a prezentat Ministerul de Finante, acest plafon e depasit cu 1.833, deci foarte, foarte putin. In conditiile in care cheltuielile de buget de personal sunt prevazute in legea bugetului de stat, lucrurile sunt foarte simple: se vacanteaza un post, exista buget, se scoate la concurs. Nu este nevoie sa se vacanteze sapte posturi pentru a angaja o persoana", a declarat presedintele Comisiei de Munca, Liviu Pop.

Proiectul de lege va fi supus votului in plenul Senatului, iar decizia finala va fi luata la Camera Deputatilor.

Sursa foto: www.ghimpele.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea